Андрей ВОРОНИН: “Клуб уровня “Байера” – это то, про что я мечтал”

       Як тільки стало відомо, що Андрій Воронін у наступному сезоні виступатиме за леверкузенський “Байєр”, знайти його по телефону стало неможливо. Виручив агент футболіста, Андрій Головаш, з допомогою якого кореспондентові “Українського футболу” таки вдалося поспілкуватися з Андрієм.

       – Андрію, коли саме сталася ця знаменна для тебе подія – підписання контракту з леверкузенським “Байєром”?

       – Свій автограф під контрактом я поставив в понеділок вдень, хоча про те, що стану гравцем “Байєра”, було відомо ще за декілька днів. Просто мій агент Андрій Головаш до останнього моменту узгоджував подробиці угоди.

       – Чому контракт з новою командою розрахований лише на один рік?

       – Річ у тому, що ми вели переговори з іншим іменитим європейським клубом, тож і зійшлися на тому, що я рік пограю за “Байєр”, а вже потім ми знову повернемося до цієї розмови.

       – Але якщо “Кельн” повернеться до бундесліги, ти, як відомо, маєш стати знову гравцем цієї команди, і саме з нею потрібно буде вести переговори потенційним покупцям…

       – Це не зовсім так. Нині я – вільний агент, і сам вирішуватиму, де мені грати. Щодо того пункту в контракті, про який сказав ти, то він юридично не правильний. Є й фінансовий чинник. Та й “Кельну” ще потрібно повернутися до бундесліги.

       – Гадаю, тобі добре відома манера гри “Байєра”…

       – Це дуже технічна команда, яка любить грати в два-три дотики до м’яча. Що там казати, якщо “Байєр” у позаминулому сезоні виступав у фіналі Ліги чемпіонів, та й у цьогорічному чемпіонаті Німеччини посів третє місце. До речі, остання подробиця означає, що “Байєр” отримав нагоду знову виступити в найпрестижніших клубних змаганнях Старого Світу. Найголовніше, що здійснилась моя заповітна мрія: пограти в сильному європейському клубі.

       – Крім “Байєра”, які ще німецькі клуби хотіли залучити тебе до своїх лав?

       – Усі переговори вів мій агент, тому якісь конкретні команди називати немає сенсу. Але, судячи з пресових повідомлень, на мене претендувала ледь не вся футбольна Німеччина (сміється).

       – У чому вбачаєш причини невдачі “Кельна” в сезоні, який вже закінчився?

       – У багатьох гравців “Кельна” не було досвіду виступів у бундеслізі, до того ж, через травми періодично вибували з гри провідні футболісти. Та й тренерські перестановки нічого хорошого не принесли. Усе це, разом узяте, й призвело до такого невтішного результату.

       – Знаю, що ти їздив поздоровляти футболістів “Майнца” – колишнього твого клубу – з виходом до бундесліги.

       – Швидко до вас доходить інформація (сміється). Справді, ми тепло поспілкувались з хлопцями, тим паче, майже всі вони з того часу залишились у “Майнці”.

       – Андрію, ти довгий час не грав через травму. Як зараз із здоров’ям?

       – Уже два тижні тренуюся разом з командою. Завтра відлітаю додому, до Одеси, де й продовжиться період відновлення після травми. Якщо не підведе погода, то відпустку проведу в рідному місті. А в іншому разі відправимося разом з дружиною до Греції чи Туреччини.

Юрій БОБРУЄНКО.

www.ukrainianfootball.com

Источник: “Украинский футбол”

Новости партнеров

Комментарии: