Олег БЛОХИН: „Удовлетворён игрой команды в защите”

З певних об’єктивних причин, пов’язаних із поверненням української делегації на батьківщину, матч за участю збірних України та Франції, що відбувся 6 червня на „Стад де Франс”, залишився без коментарів головного наставника Олега Блохіна. Пропонуємо вашій увазі невеликий „післяматчевий” аналіз гри від головного тренера.

– Ми грали проти однієї з кращих команд Європи. До 75-ї хвилини дуже вдало діяли у захисті. Оскільки команда Франції має дуже сильних індивідуально підготовлених гравців, намагалися не дати їм розвернутися, і це нам в цілому вдалося. Стосовно контргри, яка нам не вдалася. Це сталося значною мірою через те, що не було своєчасних передач у відкриті зони – на Воробея, крайніх півзахисників Гусєва та Ротаня.

Не можна забувати і про те, що у нас молода команда, яка грала проти досвідчених та іменитих майстрів європейського класу – Зідана, Анрі та інших, котрі в індивідуальній техніці нас переважають. Але я задоволений тим, як ми діяли у захисті.

Враховуючи той факт, що перші два матчі відбірного циклу чемпіонату світу-2006 ми проведемо на виїзді – у Данії та Казахстані, це для нас великий плюс. Контргру налагодимо за час, що залишається. Зробити це буде набагато простіше й легше, якщо матимемо приблизно стільки ж часу на підготовку до матчів, як напередодні зустрічі із Францією, – 5 днів. За таких умов можна говорити і про якусь тактичну підготовку. Думаю, у нас з’явиться і гідна контратака. До того ж не забувайте, що восени збірна може розраховувати на кадрове підсилення у нападі з боку Шевченка, Вороніна… Якщо вони наберуть форму і не матимуть травм, це буде реальне зміцнення гри в атаці.

– Окрім Вороніна та Шевченка ще хтось може підсилити команду?

Ми не скидаємо з рахунку нікого, але зараз кінець сезону, тому важко говорити по персоналіях. Гравці перебувають не на піку форми, дехто травмований, дехто не грає, оскільки закінчився чемпіонат. Але для них це великий плюс – можна відпочити і спокійно підготуватися до осені. Я дуже задоволений бійцівськими якостями хлопців. Вони не злякалися грати проти чемпіонів Європи, гідно протистояли такій команді. До кінця просто не вистачило фізичних кондицій. Це чітко простежувалося ще під час медичного обстеження, що проводили напередодні гри з Францією на базі. Кінець сезону, тому багато футболістів уже не на тому функціональному рівні, який відповідає піку форми. Особливо це стосується гравців „Дніпра”.

– Гол на останніх хвилинах – це наслідок втоми?

Думаю, так. Втрата концентрації сталася через те, що команда втомилася. Хоча, якби ми не втратили Федорова, гадаю, було б більше порядку у захисті на останніх хвилинах гри.

Зрештою, якщо порівняти середній вік Франції та України, то неважко зробити висновок: в нашої молодої команди ще все попереду і ми маємо певні перспективи. (Між іншим, це підкреслив на післяматчевій прес-конференції і наставник французів Жак Сантіні. – Прим. авт.) Так, нам ще не вистачає психологічної врівноваженості, техніки, але це вже робота на майбутнє. Причому значною мірою вона стосується тренерів у клубах.

Зараз ми, тренери, їдемо на чемпіонат Європи. Передусім переглянемо гру збірної Данії. Це важлива інформація, яка, безумовно, для нас буде корисною. Знати команду більш детально – означає визначити правильну тактику гри проти суперника. Саме так було з французами, про гру яких мали дуже багато інформації, і завдяки цьому обрали правильну тактику на гру. Ми посідаємо 65-те місце у рейтингу ФІФА, але склали гідний спротив команді чільної групи і зайвий раз спростували об’єктивність подібних класифікацій. Окрім данців на чемпіонаті Європи будемо пильно слідкувати за збірною Греції. Проглянемо усі матчі за винятком стартової зустрічі 12 червня.

– За розкладом збірної 18 серпня відбудеться остання товариська гра перед стартом до відбірного циклу. Готуватимете і налаштовуватимете команду на перемогу в цьому матчі, чи все ж таки думками будете на майбутній грі проти Данії?

Відверто кажучи, нічиї мені набридли не менше, ніж уболівальникам та журналістам. Хочеться перемагати, але ми йдемо до результату поступово. Сьогодні, гадаю, навіть у мінімальній поразці на „Стад де Франс” є позитивні тенденції, які ми обов’язково матеріалізуємо восени.

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: