«Реал» – «Манчестер Сіті». Магія «Реала» затьмарює грамотність Гвардіоли. Ліга чемпіонів

Зустріч між цими двома командами в Манчестері підняла планку очікувань на неймовірний рівень. Очевидно, що після гольової феєрії багато хто сподівався на щось подібне в матчі-відповіді. Серед вболівальників активно розповсюджувалася думка, що ефектність поєдинку залежатиме виключно від мадридців. Мовляв, якщо вони знову ризикнуть грати в відкритий футбол, то буде свято. Якщо виберуть більш прагматичний та обережний шлях, то це буде схоже на перше протистояння «Ліверпуля» та «Вільярреала».

Однак, ці передбачення ще до стартового свистка були хибними. Не потрібно забувати, як «містяни» залізли в півфінал. Саме в Мадриді, правда на іншому стадіоні, «Сіті» неочікувано засушили гру проти «Атлетіко». Як виявилося, Гвардіола також вміє діяти від оборони та налаштовувати своїх підопічних належним чином. Чомусь здавалося, що саме по такому сценарію розгортатимуться події цього вечора.

Embed from Getty Images

«Реал» – «Манчестер Сіті» 3:1

Голи: Родріго (90, 90+1), Бензема (95, пен) – Марез (73)

«Реал»: Куртуа; Карвахаль, Мілітао (Вальєхо, 115), Начо, Менді; Модріч (Камавінга, 75), Каземіро (Асенсіо, 75), Кроос (Родріго, 68); Вальверде, Бензема (Себальос, 104), Вінісіус (Васкез, 115)

«Манчестер Сіті»: Едерсон; Уокер (Зінченко, 72), Діаш, Лапорт, Канселу; Бернарду, Родрі (Стерлінг, 99), Де Брюйне (Гюндоган, 72); Марез (Фернандіньо, 85), Жезус (Гріліш, 78), Фоден.

Вибір наставників в плані стартових складів не приніс жодних сюрпризів. Українських вболівальників турбувало лише одне питання: «А чи вийде Зінченко?». На жаль, тренерський штаб знову залишив Сашу за бортом. Ситуація не з приємних – перевагу віддали Уокеру, який напередодні щойно провів своє перше (!) тренування після травми. Що стосується лінії нападу, то Марез виграв конкуренцію у Стерлінга. В «Реалі» питання викликали лише дві позиції – хто замінить травмованого Алабу та хто зіграє на правому фланзі. Австрійця підмінив Начо, а от справа Анчелотті вирішив не ризикувати з перших хвилин, довірившись універсалу Вальверде, а не Родріго (чи Асенсіо).

Всі песимістичні передбачення здійснилися. Англійці дійсно з самого початку матчу вирішили збивати темп. Зрозуміти гравців «Сіті» можна – «Сантьяго Бернабеу» здійснював на них неймовірний тиск та гнав вперед «Реал», а на кону стояло занадто багато чого. Проте, це аж ніяк не виправдання деяким нефутбольним діям футболістів. Один із прикладів – театр в виконанні Лапорта. Француз вдарив в лице Модріча, після чого… сам повалився газон. Сюди ж можна віднести спроби Едерсона потягнути час на 15-ій хвилині. В іншому ж, «Ман Сіті» досить вправно користувався моментами контролю м’яча.

Саме контролю, адже якщо говорити про небезпеку біля чужих воріт, то «Реал» в цьому плані переважав. В «містян» було декілька непоганих атак, але закінчувалися вони переважно дальніми пострілами. Мадридці ж досить часто турбували Едерсона. Тут одразу можна згадати вихід 1 на 1 від Бензема, нехай і був зафіксований офсайд. Був також невдалий удар Вінісіуса з лету в 10 метрах від воріт та велика кількість стандартних положень. В цілому, здавалося, що «Реал» от-от знайде свій шанс. В очі кидалась відсутність компактності в побудові «Ман Сіті», тому це напевно була одна із тем для розмови Гвардіоли в роздягальні. «Реал» давив, «Реал» йшов на виправданий ризик. Але, перші 45 хвилин так і завершилися без забитих голів. Також слід відмітити, що контроль над ситуацією почав втрачати арбітр Орсато. Окрім витівок представників «Сіті», він дивом не помічав серйозні фоли Каземіро, які за сукупністю точно заслуговували на картку.

Перші 15 хвилин другого тайму вже більше нагадали зустріч в Манчестері. Щоправда, в Англії яскраво атакував «Ман Сіті», а в Іспанії на правах господаря свої умови диктував «Реал». На першій же хвилині Вінісіус втратив 100% можливість відзначитися – бразилець не замкнув простріл Карвахаля. Він же запоров ще декілька потенційно гольових шансів, після чого гості знову взялися збивати швидкості.

Неправильно сказати, що Гвардіола злякався. За останні роки фахівець зробив стільки помилок через спроби ризику в Лізі чемпіонів, що його можна зрозуміти. Тактику команди на гру скоріше назвемо «грамотною», ніж «боягузливою».

Це дало свої плоди. Втримавши наступ «Реала» в період з 60 по 70 хвилину, «Ман Сіті», здавалося, зняв всі питання в дуелі. Мадридці провалилися в опорній зоні, залишивши Бернарду на оперативному просторі. Португалець протягнув м’яч, видав пас на Мареза, а той шокував Куртуа ударом в ближній кут – 0:1! Зважаючи на те, що Анчелотті тут же зняв з гри Модріча та Каземіро, хтось точно зробити висновок, що сам «Реал» в диво вірити перестав. Суперник так взагалі міг забивати ще і ще. А насправді… Мадридці знову створили феєрію в улюбленому турнірі! Родріго зробив дубль впродовж двох хвилин та переріві матч в овертайми! Без коментарів.

Все, що було далі, важко описати. Точніше, важко підібрати на емоціях слова. Бензема забив з пенальті, яке сам заробив, а Фернандіньо не влучив у пусті ворота. Анчелотті виграв лише свій другий матч в кар’єрі, але зробив це в неймовірному стилі. В стилі «Реала». В стилі Королівського клубу. Магія, що тут ще додати?

Новости партнеров

Комментарии: