Новости из Львова. Городская власть отдала стадион в аренду «Карпатам», а болельщики объявили голодовку

Садовый перед болельщиками (fckarpaty.lviv.ua)   16 листопада мер Львова Андрій Садовий не витримав. Він таки вийшов до фанів „Карпат”, які зібралися на акцію протесту „Збережемо „Карпати” для Львова!”. Говорив мер не довго і, як вже усі звикли, не по темі. Він сказав, що місто сьогодні „дуже полюбило „Карпати”, бо віддало клубу стадіон в оренду аж на 5 років аж за одну гривню. „Ви ще десь бачили в Україні таку допомогу клубу”? Дивно, як швидко змінюються думки нашого мера. Кілька тижнів тому він заявляв, що оренда в розмірі 2 мільйонів гривень на рік за стадіон – найвигідніша в Україні. Тепер говорить, що ніде влада так не допомагає футболу, як у Львові…
   Питання щодо оренди „України” на сесії вирішили швидко. Мабуть, сподівалися: почувши це рішення, фани розійдуться задоволеними. Утім, сама лише чаша стадіону, яку згідно рішення віддали „Карпатам” в оренду, не відповідає вимогам, які учасники акції протесту висували міськраді. Про верхні та нижні поля стадіону „Україна” у рішенні взагалі не йдеться. Тож пропозиції Петра Адамика, керівника фракції „Пора”, а саме – закріпити ці поля за карпатівською школою, наразі так і залишились в повітрі. Натомість, Садовий вимагає демонтувати ринок біля стадіону, який, мовляв, збудований на дитячому полі. Скільки вже можна про це говорити? Уся дозвільна документація на експлуатацію ринку є, місце також вибране цілком законно. Та й протягом 5-ти років „Карпати” справно сплачували в міську казну податки за землю, незважаючи навіть на те, що ринок ще не функціонує. Невідомо, чому Садовому так мозолить очі цей об’єкт…
   5 років і не більше. Про 10 не може бути й мови, адже Садовий щиро вірить, що в 2012 році в Україні відбудеться Чемпіонат Європи. А стадіон в такому випадку повинен належати місту. Так от, Андрію Івановичу, ви дуже помиляєтесь. Незважаючи на вашу „компетентність” у цій справі, як ви самі заявили, відповідальний за проведення Євро-2012 в Україні Іван Федоренко заявив, що абсолютно жодного значення не має, чи це стадіон міста чи він перебуває в оренді футбольного клубу. Після мітингу згаданий вже Петро Адамик ці розходження в обізнаності людей, на яких покладена підготовка до Євро-2012, прокоментував так: „На жаль, Андрія Івановича хтось ввів в оману, хтось йому так сказав…”
   До пікетувальників під Ратушу знову прийшли футболісти „Карпат”. Найкращий бомбардир команди Батіста та капітан Андрій Тлумак дякували фанам за підтримку, роздавали автографи, подарували вболівальникам і свої „рози”. Батіста сказав українською: „Привіт! Я хочу сказати одне: ви – найкращі!”

   P.S. 16 листопада о 18:00 учасники акції протесту “Збережемо “Карпати” для Львова!”, доведені небажанням влади задовільнити їхні вимоги, розпочинають голодування. Наразі готовність голодувати висловили 12 пікетувальників в обох наметових містечках – біля Ратуші та пам`ятнику Шевченка. Утім, ця цифра не є остаточною, оскільки вже зараз є бажаючі приєднатися до голодування.

Источник: ФК “Карпаты” (Львов)

Новости партнеров

Комментарии: