Сборная Украины объявила состав на юношеский турнир им. Гранаткина

У суботу, 15 січня, у Москві стартує XVII Міжнародний юнацький турнір з футболу пам’яті першого віце-президента ФІФА Валентина Гранаткіна. Україну на цих змаганнях представлятиме юнацька збірна команда 1987 р.н. під керівництвом Анатолія Бузніка яка сьогодні ввечері вирушила до столиці Росії.

Учора наша команда провела товариську контрольну зустріч зі столичним ЦСКА, яка завершилася нульовою нічиєю. Анатолій Бузнік у цьому матчі використав усіх запрошених на збір гравців. Лише напередодні виїзду до Білокам’яної тренерський штаб команди визначив 18 футболістів, які братимуть участь у московських стартах.

Воротарі: РИБКА Олександр („Динамо” Київ), ЧУВАЄВ Олег („Ворскла-Нафтогаз” Полтава).

Захисники: ВОРОНІН Сергій, ОЛІЩУК Вадим, ЦИКОЛІЯ Іраклій, РЕМЕЗОВСЬКИЙ Олексій (усі – „Динамо” Київ), НАЗАРЕНКО Дмитро („Донбас” Донецьк).

Півзахисники: ДЕМИДЕНКО Євген, СКЕПСЬКИЙ Денис, КСЬОНЗ Павло (усі – „Динамо” Київ), ПІСОЦЬКИЙ Євген, ЦИМБАЛ Михайло (обидва – „Металург” Запоріжжя), ІВАНОВ В’ячеслав („Шахтар” Донецьк), КОРОЄВ Олександр („Чорноморець” Одеса), ЧЕРПАКОВ Юрій („Металург” Донецьк).

Нападаючі: ЗАНЕВСЬКИЙ Руслан („Шахтар” Донецьк), СОЛОВЙОВ Андрій („Металург” Донецьк), ЧИЧИКОВ Олексій („Ворскла-Нафтогаз” Полтава).

Регламент змагань

Вісім збірних розподілено на дві групи. Українські юнаки потрапили до групи „А”, де на них очікують однолітки з Китаю (15 січня, початок о 12:00), Литви (17 січня;15:00) та Білорусі (18 січня; 14:00). До іншого квартету увійшли збірні Польщі, Латвії, Ірану та Росії.

Підготовка

9 січня, 25 гравців зібралися на олімпійський базі у Кончі-Заспі. 12 січня, о 13:00, на базі ФК „Динамо” Київ провели контрольний поєдинок проти столичного ЦСКА (0:0).

Склад команди

Привертає увагу той факт, що до Москви тренерський штаб залучив футболістів із 7-ми клубів. П’ятеро гравців юнацької команди брали участь у фінальній частині ЧЄ-2004 року у Франції, де, до речі, розділили 3-4 сходинку. Ще 8 гравців є потенційними дебютантами збірної.

Коментар старшого тренера

Про завдання та значення цього турніру для української збірної кореспондент “Команди” Денис Малькевич розмовляв з головним тренером нашої команди Анатолієм Бузніком.

– Майбутній турнір розглядаємо як один з етапів підготовки до першого кваліфікаційного раунду Євро-2006, котрий стартує в жовтні. У Москві надзавдань перед підопічними не савитимемо. Так сталося, що на сьогодні у команді близько п’ятнадцяти новачків, і за чотири дні зборів важко створити, за великим рахунком, новий боєздатний колектив. Помилок ігрового плану багато. Інша справа, що саме завдяки таким турнірам футболісти можуть постійно прогресувати, не зупинятися у своєму професіональному зростанні.

– Чим продиктована необхідність запрошення до збірної такої кількості дебютантів?

– Сьогодні в Україні є гравці, котрі за віком підходять для нашої збірної, але через те, що за своїми можливостями випереджають однолітків, проходять підготовку до сезону разом зі своїми клубами. Наприклад, Коротецький і Молдован зараз працюють із “Шахтарем”, Дедечко – із “Динамо-2”, Яковенко – з “Хімками”. Гладкого викликали на збір “молодіжки”. Тож серед тих, кого нам вдалося залучити, вважаю, зібрали майже всіх найсильніших.

Источник: ФФУ