Ліверпуль – Наполі. Мерсисайдці дотиснули гостей у кінцівці, але не обігнали у таблиці. Ліга Чемпіонів.

Одна з найбільш гучних вивісок шостого туру групового етапу Ліги Чемпіонів проходила сьогодні на Енфілді, куди в гості приїхав прекрасний у цьому сезоні Наполі. Матч обіцяв бути цікавим для простих поціновувачів яскравого футболу, але турнірної інтриги практично не ніс – для того, щоб випередити банду Спалетті та вирватися на першу сходинку у групі, Ліверпулю потрібно було перемагати з різницею у чотири мʼячі і більше.

Юрген Клопп вирішив зіграти з двома форвардами, та ромбом у середині поля. З перших хвилин в лінії захисту зʼявились Конате та Цимікас, Джонс та Мілнер долучилися до Фабіньо та Алькантари в центрі поля, а Фірміно грав в парі атаки з Салахом. Спаллетті в свою чергу залучив до лінії захисту Естігора та Оліверу, Ндомбеле вийшов в трикутнику в центрі поля, а Політано розташувався на правому фланзі атаки.

Ліверпуль — Наполі 2:0
Голи: Салах, 85, Нуньєс. 90+8

Ліверпуль: Аліссон — Александер-Арнольд (Ремзі, 87), ван Дейк, Конате, Цимікас — Алькантара (Байцетич, 87), Фабіньо, Мілнер (Елліотт, 48) — Джонс (Нуньєс, 72) — Салах, Фірміно (Карвалью, 87).

Наполі: Мерет — Ді Лоренцо, Естігор, Кім, Олівера — Ндомбеле (Распадорі, 88), Лоботка (Зелінські, 83), Замбо-Ангісса — Політано (Лосано, 69), Осімген (Сімеоне, 89), Кварацхелія.

Попередження: Конате, Александер-Арнольд, Нуньєс

Зі стартових хвилин пішла гра на зустрічних курсах, що не могло не радувати глядачів. Вже в дебюті матчу господарі мали гарний шанс щоб відкрити рахунок у зустрічі – Салах під гострим кутом вивів до воріт Джонса – той перекинув і воротаря, і ворота. Наполі теж позаду не відсиджувався, але моментів довгий час у команди Спалетті не було. Лише ближче до середини тайму, коли Ліверпуль трохи збавив оберти, неаполітанці змусили попрацювати Аліссона – після передачі Олівери по воротам мерсисайдців пробивав Ндомбеле, але бразильський голкіпер впорався. Господарі після цього наростили тиск, і створили низку непоганих моментів. З ударом Алькантари зумів впоратись Мерет, а Джонс після видовищного пасу пʼятою від Фірміно не зумів влучити у площину воріт. Також перед самою перервою вихід віч на віч з голкіпером не зумів реалізувати Салах, але єгиптянин перед цим потрапив у офсайд.

Після перерви Наполі зумів відправити круглого у сітку воріт Аліссона, але гол було скасовано – подача зі штрафного на лівому фланзі від Хвічі завершилась ударом головою від Естігора, який перебував у офсайді. Також непоганий момент був у самого Кварацхелії – Хвіча пробивав зльоту після подачі справа, але мʼяч полетів точно в голкіпера Ліверпуля. З плином часу атаки обох команд втрачали гостроту, і нулі на табло трималися практично до самого кінця основного часу.

Але господарі таки зуміли вирвати перемогу у кінцівці гри – Мерет не зафіксував мʼяч після удару головою від Нуньєса, і Салах зумів заштовхати круглого у ворота. Ну а в компенсований час «червоні» закріпили перемогу: Ван Дейк завершив подачу кутового з лівого флангу ударом головою, Мерет на лінії відбив у бік ближньої стійки, а Нуньєс замкнув.

Ліверпуль здобуває мінімальну перемогу, яка, втім, не допомагає команді Клоппа піднятися з другого місця – Наполі фінішує на першій сходинці завдяки розгромній перемозі над мерсисайдцями у Неаполі. Команди подарували нам яскраву гру на груповому етапі і заслужено крокують у плей-офф турніру.