Трійка найкращих молодих гравців України-2022: Мудрик, Забарний, Трубін

Проект “Золотий Талант” підбив підсумок фінального голосування 2022 року, за результатами якого склав рейтинг найкращих молодих футболістів України, інформує goldtalant.com.ua.

Фото – офіційний сайт УАФ

Перше місце дісталося екс-хавбеку “Шахтаря”, а Михайлу Мудрику, який нині виступає за “Челсі”. Він набрав 433 бали і значно передав своїх конкурентів.

На другому рядку розмістився захисник київського “Динамо” Ілля Забарний, який отримав 150 балів, а замкнув трійку найсильніших голкіпер “Шахтаря” Анатолій Трубіна, у якого 115 балів.

Зазначимо, що окрім балів у фінальному голосуванні, фіналісти здобули ще й традиційні бонуси за результатами кваліфікаційного раунду (місячні опитування плюс сумарний рейтинг). За перше місце у місячному опитуванні нараховується 5 балів, за друге – 4, за третє – 3, за четверте – 2, за п’яте – 1. У сумарному рейтингу бали одержують гравці з топ-10 (перше місце – 10 балів, друге – 9) , …, десяте – 1).

Мудрик другий рік поспіль став найкращим футболістом року в Україні до 21 року.

Цікаво, що такого успіху досягали ще два гравці – динамівці Віктор Циганков (2017, 2018) та Віталій Миколенко (2019, 2020). Усі троє, до речі, вже гравці закордонних клубів.