УАФ бере участь у новій програмі від ФІФА, пов’язаної з розвитком молодих талантів

Українська асоціація футболу приєдналася до нової програми ФІФА, спрямованої на розвиток футбольних талантів. Головним координатором цієї програми є Арсен Венгер, а в Україні співпраця розпочалася з фінським експертом Ханном Тихіненом. Координатор програми в УАФ – перший віце-президент Олег Протасов.

Ця програма реалізується у співпраці з Інститутом футболу Національного університету фізичного виховання та спорту України. У рамках пілотного проекту УАФ виділяє молоді таланти шляхом тестування їх природних фізичних здібностей, а також надає організаційну підтримку для розвитку ідентифікованих потенційних талантів.

Проект насамперед орієнтований на регіональний рівень, оскільки багато дітей з містечок та сіл ніколи не були охоплені подібним тестуванням та організованим футбольним процесом. Організація такого підходу дозволить максимально виявити та підтримати всіх талановитих гравців та поінформувати про їхній потенціал найближчі дитячі футбольні академії та ДЮСШ.

У першій фазі пілотного проекту заплановано низку заходів із тестування в ОТГ у нефронтових областях, а також навчання тренерів. Загальна кількість дітей та тренерів, охоплених цим пілотним проектом, становить до 3 000 та більше 200 відповідно.