“Бенфіка” – “Порту”. Анонс та прогноз Суперкубку Португалії. 09.08.2023

У майбутньому матчі Суперкубку Португалії, який відбудеться 9 серпня 2023 року у місті Авейру на стадіоні “Мунісіпал”, зійдуться команди “Бенфіка” та “Порту”. Матч транслюватиметься на каналі Спорт 1 о 22:45.

Фото: “ratingbet.com”

Цей матч ознаменує початок нового сезону, і хоча Анатолій Трубін тільки готується приєднатися до “Бенфіки” як гравець, і не зможе зіграти в матчі, його команда вже вражаюче відкриє сезон зустріччю за Суперкубок Португалії проти “Порту”. “Бенфіка” має право на участь у Суперкубку як чинний чемпіон Португалії, завершивши минулий сезон Прімейри з 87 очками, випередивши другий “Порту” на два пункти.

У літнє міжсезоння склад “Бенфіки” зазнав істотних змін. У команді більше не буде Юліана Вайгля, Жілберто, Алехандро Грімальдо, Лукаса Веріссімо та найкращого бомбардира минулого сезону Гонсалу Рамуша, який нещодавно перейшов у “Парі Сен-Жермен”. Проте “Бенфіка” також посилилася, залучаючи Анхеля Ді Марію, Кекджю та Юрасека. В очікуванні також трансфери Трубіна та Кабрала. Важливо відзначити, що Отаменді пропустить Суперкубок через травму.

“Бенфіка” провела шість спарингових матчів, вигравши чотири з них та програвши два.

Склад “Порту” також зазнав деяких змін у літню пору, хоча не такі радикальні. Команда підписала Ніко Гонсалеса та Фран Наварро, але втратила Матеуса Урібе та Дієго Лейте. “Порту” є володарем Кубка Португалії з попереднього сезону, коли вони перемогли “Брагу” у фіналі.

У міжсезоння “Порту” провів два спарингові матчі, вигравши один, програвши один і зігравши внічию один.

Історія особистих зустрічей між командами показує, що минулого сезону вони обмінялися перемогами у гостьових матчах (2:1 на користь “Порту” та 1:0 на користь “Бенфіки”).

“Бенфіка” виграла лише один із останніх 11 матчів проти “Порту”, але в цьому перевага може скласти більш високий ігровий ритм “Бенфіки”, оскільки вони зіграли на дві гри більше. Тим не менш, у “Бенфіки” значні втрати у складі, включаючи відсутність Рамуша та Отаменді. Цей фактор може стати вирішальним і прогнозується перемога “Порту” з рахунком 1:0.