Судаков про свою помилку у матчі з Італією: Буде для мене уроком на майбутнє

Георгій Судаков зізнався в помилці, сказавши: “Це буде для мене важливим уроком. Я вибрав бутси із пластику, хоча варто було б використовувати металеві”.

Півзахисник збірної України Георгій Судаков прокоментував поразку своєї команди у матчі кваліфікації Євро-2024 проти Італії (1:2).

— Ось Ребров щойно говорив про те, що команда мала бути готовою до такої інтенсивності. Які ваші враження від першого тайму? Чи можна сказати, що ви недооцінили цей пресинг?

— Ми, звичайно, розуміли, що очікується такий пресинг, бо Італії просто потрібно було виграти цей матч. Ми знали, що на їхньому стадіоні “Сан-Сіро” з такою підтримкою вони діятимуть дуже агресивно. Можна сказати, що ми були до цього готові, ми чекали на це.

— Чи могли б ви розповісти про момент, коли ви послизнулися? Що сталося на той момент?

— Це була прикра помилка. Я розумію, що на такому рівні не можна допускати таких помилок. Це для мене важливий урок, що нагадує, що перед кожною грою потрібно правильно вибирати взуття. В даному випадку, я надів бутси із пластику, але слід вибрати металеві. Пізніше я перевзувся, і це зробило гру набагато легшим, але це була моя помилка, і я це усвідомлюю.

Я хочу вибачитись перед своєю командою та перед уболівальниками, бо на цьому рівні такі помилки неприпустимі.

  • Щодо вертикальних передач. Які були плюси та мінуси у використанні цієї тактики?

— У нас у команді є потужні нападаючі – Артем Довбик та Роман Яремчук. Ми розуміли, що немає сенсу розігрувати м’яч у нашому штрафному майданчику, коли на нас виявляється високий пресинг, і вони залишаються віч-на-віч. Тому ми використовували вертикальні передачі, щоб доставити м’яч до них і вони вже могли боротися за нього. Звичайно, ми хотіли б більше контролювати м’яч короткими та середніми передачами, але важливо було адаптуватися до обставин на полі, особливо високого пресингу суперника. Цей момент, ймовірно, став прикладом моєї помилки, коли ми розігрували атаки біля нашого штрафного майданчика, і одна помилка призвела до голу.

— Для вас особисто матчі проти Англії та Італії – який досвід та вплив вони вплинуть на вашу подальшу кар’єру?

— Це надзвичайно важливий досвід для мене. Як я вже казав, з кожною грою за збірну я маю величезний досвід. Грати на стадіоні “Сан-Сіро” з такою підтримкою – це мрія, і цей досвід буде корисним для мого майбутнього. Не можу сказати, що радий цій помилці, але вона мала статися рано чи пізно. Найкраще, щоб це сталося зараз, і це стане важливим уроком для мене на майбутнє, – сказав Судаков в інтерв’ю “Суспільному”.