Головний тренер “Ніцци” закликав підтримати Беку Беку

Італійський тренер Франческо Фаріолі закликав до гуманності кожного у футболі після того, як гравець “Ніцци” Алексіс Бека Бека погрожував самогубством. «Психічне здоров’я не повинно бути розмовою табу».

Футбольний світ був потрясений вчора, коли з’ясувалося, що чоловік, який переліз через поручні мосту, що з’єднує Францію з Італією, і годинами погрожував кинутися в порожнечу, був гравцем “Ніцци”.

Його переконали повернутися, і зараз він проходить лікування, тому всі погляди були прикуті до Фаріолі, який сьогодні проводив прес-конференцію.

«Це точно не передматчевий день, як будь-який інший. Вчорашні події торкнулися всіх нас: команди, штабу, клубу та взагалі всіх у світі футболу.

«На щастя, ми тут розмовляємо, Алексіс у безпеці та отримує все необхідне лікування. Я хочу підкреслити роботу нашого психолога Софі, яка в останні місяці дуже чутливо підходила до його ситуації.

«Надто часто люди думають, що футболісти просто суперзірки, але вони такі ж люди, як і всі інші. Ми побачили труднощі, через які пройшли багато інших відомих спортсменів, і психічне здоров’я не повинно бути табу. Ми всі повинні проявляти чуйність.

«Ми всі повинні намагатися зробити все можливе, щоб життя тих, хто нас оточує, було кращим. Все, що ми зараз просимо, це поважати конфіденційність Алексіса, він повинен пропрацювати це і має бути дозволено робити це у свій вільний час», – розповів коуч.