Вітаємо з Новим Роком!

Зовсім скоро Україна зустріне новий 2024 рік. Для нашої країни це вже одинадцятий рік війни, до якої весь світ (та і ми самі) вже звикли. Російські нелюди продовжують вчиняти геноцид та знищувати будь-яку інфраструктуру. Втім завдяки Героям ЗСУ наша країна продовжує жити не тільки воєнним життям.

Минулого року нам вдалось відновити футбол, а цього року він подарував нам чимало яскравих емоцій. Звісно, можна згадувати про ганебні виступи більшості наших представників у єврокубках. Не можна оминути увагою і чисельні суддівські скандали в УПЛ. Ну а вишенькою за цьому доволі неприємному торті стали корупційні справи проти вищого керівництва УАФ та майбутня революція в асоціації.

З Новим Роком!

Тим не менше, життя занадто цінне, щоб не помічати очевидні плюси. Конкуренція в чемпіонаті стала набагато гострішою. Минулого сезону Дніпро-1 ледь не позбавив Шахтар золотих медалей. Цього ж чемпіонату на перше місце готові претендувати аж п’ять команд!

Збірна України також потішила своєю грою, хоч і не змогла стрибнути вище голови. По-перше, після довгих чуток та пліток команду нарешті очолив Сергій Ребров. Без сумніву, один з найкращих українських тренерів нині. Під його керівництвом команда відбирала очки у Англії, Італії та Німеччини, а на Євро не потрапила (поки що) лише через дивакувате рішення з боку судді.

Втім найбільш яскравим спогадом 2023 року стали виступи українців у топ-лігах. Мудрик за рекордні 70 мільйонів перебрався до Челсі, Миколенко та Зінченко стали залізобетонними гравцями основи своїх клубів та навіть їх лідерами. Нарешті заграв у Борнмуті Ілля Забарний, а кіпер Реала Андрій Лунін змусив самого Карло Анчелотті переглянути свій підхід до вибору воротаря.

Звісно ж, головною несподіванкою року стала гра Віктора Циганкова та Артема Довбика за Жирону. Наш дует став лідером каталонської команди, яка сенсаційно ділить перше місце у Ла Лізі з Реалом. На двох хлопці оформили 17 голів та 14 асистів за 2023 рік у іспанській команді, що є феноменальним показником!

Чимало цікавих подій відбулось у міжнародному футболі. Саудівська Аравія влаштувала «галактікос» серед своїх команд, запросивши до себе Роналду, Бензема, Мане, Фірміно та інших зірок. Ліонель Мессі відправився в інший бік на пенсію, запалюючи в американському Інтер Маямі. Манчестер Сіті нарешті виграв Лігу чемпіонів, а Наполі відсвяткував перше чемпіонство з часів Дієго Марадони.

Шановні читачі сайту ПРОФУТБОЛ

 Перед тим, як відсвяткувати Новий рік, згадайте тих воїнів, які зараз захищають нас або вже віддали життя за нашу з вами свободу. Їх відвага та сила будуть з нами назавжди. Ніколи не забувайте, завдяки кому ми маємо з вами змогу жити на своїй землі та багато в чому у мирному середовищі.

Наступний рік також не буде легким. На нас чекає боротьба та робота в усіх можливих сферах життя. Але нам потрібно залишатися єдиними та згуртованими, щоб досягати своїх цілей. Віримо у чимало яскравих та позитивних подій, які на нас чекають у 2024 році.

Наш сайт продовжує працювати заради висвітлення найбільш важливих та цікавих новин у світовому футболі. Наша улюблена гра продовжує дарувати нам різноманітні емоції, з яких і складається усе життя. Залишайтесь з нами і будьте на хвилі футболу!

Наступний рік подарує нам неймовірний чемпіонат Європи, куди, сподіваємось, все ж таки потрапить Україна. Крім того, наша команда U21 вперше в історії візьме участь на Олімпійських іграх під керівництвом Руслана Ротаня. Бажаємо нашим хлопцям успіху та наснаги у здобутті все нових і нових висот.

Ну а вам, нашим дорогим читачам, бажаємо залишатися сильними та цілеспрямованими. Йти до своєї мети через усі складнощі. Берегти своє здоров’я, а також здоров’я своїх рідних та близьких. Залишатися поруч з найціннішими людьми якомога довше. Вірити у перемогу та Україну!

З Новим Роком! Слава Україні!