Генеральний директор “Борусії” залишить клуб


Ганс-Йоахім Ватцьке планує залишити “Боруссію” Дортмунд у 2025 році після 24 років у його керівництві. (Sky Sport)

Генеральний директор заявив про рішення не продовжувати контракт, який закінчується наприкінці 2025 року, і планує піти восени наступного року. Незважаючи на емоційний зв’язок із клубом, він наголосив на важливості зробити це заздалегідь для правильного переходу за півтора роки.

У 2001 році Ватцьке прийняв посаду скарбника “Борусії”, а у лютому 2005 року став генеральним директором. Його контракт було продовжено до кінця 2025 року наприкінці 2022 року. Його роль також важлива у контексті порятунку клубу від банкрутства у березні 2005 року.

Незважаючи на успіхи, останні критики з боку вболівальників були адресовані Ватцьке, особливо через невдачі команди в останні роки. Останній чемпіонський титул “Борусія” здобула у 2012 році, і минулого сезону можливість стати чемпіонами пішла після нічиєї з “Майнц”. Ватцьку навіть назвав цей день найважчим у своєму житті.

Ватцьке також відіграє важливі ролі у футбольних органах, включаючи віце-президентство Німецької футбольної спілки, головування наглядової ради Німецької футбольної ліги та членство у виконавчому комітеті УЄФА.