Обом потрібна перемога: прев’ю поєдинку МЮ – Тоттенгем

В рамках 21-го туру Англійської Прем’єр Ліги, «Манчестер Юнайтед» прийме у себе вдома лондонський «Тоттенгем». Гра відбудеться 14 січня на стадіоні «Олд Траффорд» о 18:30 за київським часом. Більш детально про майбутню гру ми вам розкажемо далі. 

Битва за шість очок

Цей поєдинок буде одночасно важливим як і для «червоних дияволів», так і для «шпор», і не побоюсь назвати цю гру «битвою за шість очок», бо Манчестер Юнайтед зараз йде восьмим у турнірній таблиці АПЛ із 31 очком, і перемога дозволила б манкуніанцям скоротити відставання, та наблизитися до зони єврокубків. У випадку з Тоттенгемом, який йде п’ятим у турнірній таблиці з 39 очками, то перемога дозволила б «шпорам» максимально наблизитися до третьої сходинки, і включитися у боротьбу з Астон Віллою за другу позицію. Тож у неділю обидві команди гратимуть на перемогу, незважаючи ні на що. 

Що кажуть букмекери?

Букмекери перед грою все ж більше шансів дають на перемогу Манчестера Юнайтеда, оцінюючи ймовірність перемоги «червоних дияволів» у 2.19. Перемога «шпор» оцінюється у 3.15. Нічия між командами оцінюється у 4.10. Тотал більше 2,5 оцінюють у 1.44. У випадку, якщо обидві команди заб’ють оцінюють у 1.43. У випадку, якщо одна команда заб’є, а інша ні оцінюють у 2.86. А обрати букмекера і зробити ставки можна на сайті https:/zpost.me/.

Що по кадрам? 

 Якщо враховувати кадрову ситуацію, що склалася в обох командах, то і у «червоних дияволів», і у «шпор» був так званий кадровий голод. Багато гравців було травмованих, або через хворобу не могли брати участь у минулих матчах. У манкуніанців були відсутніми Віктор Лінделеф, Мейсон Маунт, Люк Шоу, Антоні Марсьяль, Гаррі Магвайр, Каземіро, Лісандро Мартінес. Однак перед грою кількість гравців, що перебували в лазареті значно зменшилася. До тренувань повернулися Каземіро, Шоу, Мартінес. Також повернулися Антоні й Еріксен, які пропускали останню гру. Тобто у манкуніанців з’явилася приємна головна біль щодо вибору кого поставити у стартовий склад перед грою. Однак цю гру у складі «червоних дияволів» пропустить Соф’ян Амрабат, який поїхав у збірну (Марокко), та Віктор Лінделеф, який ще відновлюється від травми. Ще під питанням участь Маунта та Магвайра у недільній грі. 

Щодо «шпор», то в них ситуація зі складом не така краща, як у Юнайтеда. Команді досі не можуть допомогти травмовані Манор Соломон, Іван Перішич, Алехо Веліс і Джеймс Меддісон. Ще отримали пошкодження Бен Девіс і Джовані Ло Чельсо, які не зможуть допомогти Тоттенгему у грі проти «червоних дияволів». Також у свої збірні отримали виклик Папе Матар Сарр (Сенегал), Ів Біссума (Малі), і Сон Хин Мін (Південна Корея), які поїхали брати участь у Кубку Африканських Націй, і Кубку Азії відповідно. Тому перед тренерським штабом постала непроста задача — якісно замінити відсутніх гравців у недільному поєдинку, щоб продовжити боротьбу за призові місця та Лігу Чемпіонів. 

Очні зустрічі 

Між собою «Манчестер Юнайтед» та «Тоттенгем» зіграли 158 ігр. 84 рази гра завершувалася на користь Манчестера, 41 — на користь Тоттенгема, 33 рази між клубами була розписана нічия. Остання гра між «червоними дияволами» та «шпорами» відбулася 19 серпня 2023 року, в якій Тоттенгем переміг Юнайтед з рахунком 2:0.

Останні матчі команд

В останній грі «Тоттенгем» приймав «Бернлі» у грі Кубку Англії, в якій переміг 1:0, і пройшов далі.  Манчестер Юнайтед поїхав в гості до «Вігана», і також впевнено переміг команду з Першої ліги Англії з рахунком 2:0. 

Початок гри о 18:30 за київським часом. Поєдинок транслюватиметься на платформі Setanta Sports.