Бойова нічия у Гамбурзі. “Шахтар” Донецьк 2:2 “Марсель”


Матч Ліги Європи між “Шахтарем” та “Марселем” на “Фолькспаркштадіоні” у Гамбурзі завершився нічиєю з рахунком 2:2. Перший поєдинок у раунді плей-офф приніс напружене протистояння.

На старті зустрічі “гірники” увімкнули пресинг, створивши небезпечні моменти вже на початку матчу. Проте арбітру довелося зупиняти гру через димові шашки фанатів “Марселя”. Перед матчем стало відомо, що на стадіоні є українські військові, які перебувають у Німеччині на реабілітації. Футбол став потужним засобом нагадування про війну в Україні та закликом подяки військових за їхні подвиги.

Обидві команди створювали небезпечні атаки, але не змогли реалізувати своїх шансів до перерви. У другому таймі гра стала більш відкритою, з великою кількістю моментів обох команд. Обамеянг відкрив рахунок для Марселя на 64-й хвилині, але Шахтар відповів голом Матвієнка на 68-й хвилині. Ндіае знову вивів “Марсель” вперед на 90-й хвилині, але в останні хвилини матчу Егіналду зрівняв рахунок на 90+3 хвилині, зафіксувавши підсумковий результат матчу.

Тепер доля путівки до 1/8 фіналу Ліги Європи вирішуватиметься у матчі-відповіді на полі “Марселя”.