Чемпіонат Європи 2024: суперкомп’ютер назвав ймовірного переможця

До головного футбольного свята Старого Світу залишаються лічені тижні. Чемпіонат Європи 2024 року стартує 14 червня в Німеччині, триватиме місяць та завершиться фінальним поєдинком у Берліні.

Головними фаворитами майбутнього Євро експерти називають англійців та французів. Суперкомп’ютер OCB Scores погоджується з цим прогнозом: опрацювавши понад 1000 різних варіантів розвитку подій, машина пророкує, що доля трофея вирішиться у фінальному поєдинку між командами Англії та Франції. І якщо букмекери поки що дають командам рівні коефіцієнти на перемогу, комп’ютер називає чемпіонами французів.

Слідом за цими командами непогані шанси, згідно з алгоритмами, мають господарі чемпіонату — перемога збірної Німеччини на чемпіонаті Європи 2024 року оцінюється з ймовірністю 13,5%. Далі йдуть португальці та іспанці — 10,2% та 8,7% відповідно.

Що стосується збірної України, то за кращого розвитку подій, команда Реброва навряд чи пройде вище 1/4 фіналу. При цьому машина загалом позитивно оцінює шанси наших збірників на проходження групи — з 65,7% ймовірністю українці виходять у 1/8. На прохід до чвертьфіналу комп’ютер дає менш як 9%.

Нагадаємо, що суперниками нашої команди на турнірі стали бельгійці, румуни та словаки. При цьому збірні Бельгії та України вважаються фаворитами групи.

Таблиця Євро-2024: де слідкувати за результатами чемпіонату

Спортивний портал ЮА-Футбол пропонує найактуальнішу інформацію зі світу футболу та спорту. На сайті ви знайдете розділ, присвячений майбутньому чемпіонату, де вже зараз зібрано свіжі новини про національні збірні, а також опублікована таблиця Євро-2024 — вона включає всі матчі відбору на ЧЄ.

Ігри континентальної першості в Україні транслюватиме ОТТ-платформа Мегого — медіасервіс має ексклюзивні права на показ всіх поєдинків турніру. Партнером Мегого стане телеканал «Суспільне», але в його сітці мовлення будуть показані не всі матчі. Так, у цифрі та по кабелю можна буде подивитися:

  • стартовий поєдинок;
  • по одній грі групового раунду на день (включаючи усі ігри української збірної);
  • половину всіх 1/8.

Зі стадії 1/4 на телеканалі транслюватимуться всі матчі.

Водночас на ЮА Футбол ви зможете читати текстові трансляції до всіх ігор — це дуже зручно, якщо немає можливості подивитися футбол онлайн.

Слідкуйте за новинами та таблицею Євро-2024, а також читайте текстові трансляції на UA-Football, щоб бути в курсі подій.