Анонс та прогноз матчу Євро 2024 Румунія – Україна. 17.06.2024

Матч між збірними Румунії та України відбудеться в рамках 1-го туру Євро 17 червня 2024 року. Кожен суперник намагатиметься обіграти свого географічного сусіда та наблизитися до подолання групового етапу.

Фото: UEFA

Румунія проти України: ключові статистичні дані та тенденції

  • Румунія не може виграти 4 рази поспіль.
  • Україна під керівництвом Реброва не змогла виграти лише 2 матчі.

Румунія – форма команди та її аналіз:

«Триколірні» змогли максимально використати минулорічні обставини у вигляді лояльної нічиєї та занепаду фаворита групи. Тоді підопічні Йорданеску взагалі не програвали, а навіть взяли 4 очки в боях зі Швейцарією, зрештою забравши лідерство в групі.

У 2024 році команда чомусь не виграє. Натомість єдина поразка сталася у боротьбі з Колумбією – 2-3. При цьому в березні команда завершила гру з Північною Ірландією внічию 1:1 і влітку не забила і не пропустила не тільки проти Болгарії, а й проти Ліхтенштейну!

Україна – форма команди та її аналіз:

Лише за додатковими показниками, з рівною кількістю очок, «жовто-сині» у минулорічному відбірковому раунді поступилися Італії. До речі, саме поразка на полі «Скуадри адзурри» довгий час залишалася єдиною під керівництвом Реброва. Та все ж вольових перемог вистачало. Що стосується матчу з Північною Македонією, то команда 0:2 перетворила на 3:2; матчі з Боснією та Ісландією, де команда поступилася першою, принесли вольовий успіх у березні з рахунком 2:1.

У червні умовно «перший» склад зміг зберегти рахунок 0:0 у контрольному матчі з німцями. Та все ж кардинально змінена команда за перші півгодини зазнала невдачі та програла з рахунком 1:3 у боротьбі з поляками. Зрештою, Молдова була розбита з рахунком 4:0.

Румунія: новини команди

Молоді Сава і Грамені залишилися поза підсумковим складом.

Україна: новини команди

Були питання щодо стану Мудрика, Малиновського, Конопля і особливо Миколенка.

Румунія – Україна: можливі стартові склади

Румунія (можливий склад): Молдован – Олару, Раковітан, Драгушин, Могош – Марін, Марін, Станчу, Михайла, Ман – Пушкаш.

Україна (можливий склад): Лунін – Миколенко, Матвієнко, Сваток, Забарний, Конопля – Мудрик, Шапаренко, Степаненко, Циганков – Довбик.

Попередні стикові матчі: Румунія – Україна

«Триколірні» виграли обидва матчі 2002-2003 років. Та все ж тоді «жовто-сині» двічі перемогли в основний час і ще один раз по пенальті.

Прогноз

«Жовто-сині» вийдуть на поле як фаворит бою, але вони не тільки хороші в атаці, але й не бездоганні в захисті. Тут ми ставимо на нейтральний «тотал: понад 2,0» (коефіцієнт: 1,62).