Шотландія 1:1 Швейцарія: Ігровий день запевнив найнудніший матч на Євро-2024

Збірні Шотландії та Швейцарії не виявили найсильнішого у матчі 2-го туру Євро-2024.

Збірна Швейцарії перед грою мала в активі 3 очки, набрані в поєдинку проти Угорщини, тоді як Шотландія вважалася андердогом групи після розгромної поразки від Німеччини.

Скотт Мактоміней зробив усе для того, щоб відкрити рахунок на 11-й хвилині поєдинку. Після удару зі штрафного майданчика голкіпер мав виручати, але на допомогу шотландцям прийшов Фабіан Шер, який перенаправив м’яч точно у ворота (1-0). Цей гол став справді історичним, вперше в історії збірна Шотландії забила на великому турнірі більше одного голу.

Радіти шотландцям вдалося не так довго, Джердан Шакірі забив черговий найкрасивіший гол на цьому Чемпіонаті Європи та зрівняв рахунок у матчі (1-1). Під кінець тайму Швейцарія могла виходити вперед, зусиллями Дана Ндойє, але арбітр зафіксував офсайд. Здається, що система VAR стала ворогом номер один для кожного нападаючого на цьому Євро.

Другий тайм можна справедливо назвати найнуднішими 45-ма хвилинами на цьому Чемпіонаті Європи, команди на двох завдали всього трьох ударів у ворота. Прокинутися вболівальників змусив лише скасований гол Бреля Емболо. Гравець «Монако» вибігав 1-на-1, але бічний арбітр навіть не дав гравцеві час, щоб відсвяткувати гол із співвітчизниками, одразу ж підняв бічний прапорець.

Як результат, рахунок 1-1 на табло, збірна Швейцарії продовжить боротьбу за друге місце з шотландцями в третьому турі, а за підсумками цього ігрового дня, збірна Угорщини остаточно позбавлялася шансів на 2-е місце, останньою віддушиною для них може стати лише 3-. е місце, але в такому разі їм доведеться уважно стежити за конкурентами з інших груп.

Шотландія – Швейцарія 1:1

Голи: Мактоміней 13 – Шакірі 26