Варіанти розвитку подій для збірної України для виходу в плей-офф Євро-2024

Перемога Бельгії над Румунією зрівняла всі команди групи E за очками – у кожної команди тепер по три. Головним критерієм для виходу в наступний етап стає різниця забитих і пропущених м’ячів. Після поразки 0:3 від Румунії в першому турі, збірна України посідає четверте місце.

Заключний матч групового етапу збірна України зіграє 26 червня проти Бельгії в Штутгарті. Будь-який результат цієї зустрічі може дозволити вийти в 1/8 фіналу, але за деяких умов.

Перемога над Бельгією виведе Україну на перше місце, якщо в матчі Словаччина – Румунія буде нічия або перемога Словаччини. У разі перемоги Румунії, Україна посяде друге місце.

Нічия в матчі Україна – Бельгія і перемога однієї з команд у паралельній зустрічі виведе Україну на третє місце. Однак нічиї в обох матчах призведуть до вильоту команди Реброва з турніру.

Поразка від Бельгії дасть змогу Україні пройти далі тільки в разі перемоги Румунії над Словаччиною, оскільки за рівності очок в України буде перевага завдяки перемозі над Словаччиною в особистій зустрічі.

Усе вирішиться 26 червня, обидві гри розпочнуться о 19:00 за Києвом.