Нідерланди 2-3 Австрія: Австрія сенсаційно виграє «групу смерті»

Збірна Австрії обіграла в останньому турі Нідерланди та посіла перше місце у групі D.

Матч між збірними Австрії та Нідерландів був, мабуть, найважливішим у квартеті D, саме ці команди разом зі збірною Франції боролися за місця у плей-офф. Перед початком зустрічі збірна Нідерландів вважалася явним фаворитом, але австрійці не мали наміру просто так здаватися.

Вже на 6-й хвилині Донієлл Мален невдало зрізав м’яч у свої ворота та відкрив рахунок у матчі (0-1), збірна Австрії вийшла вперед, а сам гравець забив уже сьомий автогол на цьому турнірі, що стало абсолютним рекордом на стадії групового етапу. У першому таймі команди показали рівний і вкрай цікавий футбол, хоч і більше моментів виникало біля воріт Нідерландів.

Вже на старті другого тайму Коді Гакпо зрівняв рахунок і повернув Нідерланди на друге місце (1-1), але протрималися вони там не довго. На 59-й хвилині Австрія знову вийшла вперед завдяки голу Романо Шміда (1-2).

Збірна Нідерландів кинула всі сили на атаку і, здавалося, ризик був виправданий. Мемфіс Депай на 75-й хвилині знову зрівняв рахунок і повернув Нідерланди у боротьбу за плей-офф (2-2), але радість помаранчевих тривала недовго. Вже через 5 хвилин Марсель Забітцер вже втретє вивів Австрію вперед і цього разу результат став остаточним (2-3).

Збірна Австрії в завзятій боротьбі виборола путівку до плей-офф і більше того, виграла групу, де всі пророкували їм максимум, третє місце. Збірна Нідерландів посіла третє місце, але завдяки 4-м очкам вже гарантувала собі місце у плей-офф.