Нічия, яка влаштувала обидві команди. Словаччина 1-1 Румунія

Команди прагнули перемоги, але нічийний результат також влаштовував їх, виводячи в 1/8 фіналу.

Напередодні матчу обговорювалися припущення про можливий договірний характер гри: нічия забезпечувала обом командам вихід до 1/8, що здавалося найкращим варіантом. Однак прагнення отримати слабшого суперника за перемоги залишалося значним стимулом. У першому таймі команди показали, що не задоволені нічийним результатом.

Підопічні Франческо Кальцоні контролювали м’яч і будували атаки, але реальну загрозу створювали лише після стандартних положень. Кілька кутових і штрафних завершувалися небезпечними ударами, проте свій гол словаки забили з гри. Подача Юрая Куцки з правого флангу знайшла голову Дуди, який відправив м’яч у сітку воріт Ніце, зробивши рахунок 1:0.

Після цього ініціатива перейшла до команди Едварда Йорданеску. Особливо активним був правий захисник Раціу, чиї проходи створювали напругу для Шкріньяра та його партнерів. Один із таких проходів завершився пенальті, призначеним після перегляду ВАР, який реалізував Разван Марін, зрівнявши рахунок.

У другому таймі команди не проявляли такої ж гостроти в бажанні забрати три очки. Футбол став спокійнішим, хоча сплески активності періодично виникали, особливо в румунів. На 61-й хвилині вони створили небезпечний момент, але Дубравка врятував команду, а удар Дрегуша пройшов трохи вище воріт. Словаки відповіли гострим ударом Стрільця, який парирував румунський воротар, а потім і удар Лукаша Гарасліна був неточний.

Із наближенням фінального свистка ризикованих моментів ставало менше. Команди хотіли виграти, але й нічия влаштовувала їх. У результаті нічия в паралельному матчі означала, що Румунія виграла групу, на другому місці опинилася Бельгія, третіми стали словаки, а Україна, яка набрала 4 очки, покинула турнір.