Навушники у футболі – не лише модний гаджет, а часом необхідність

Навушники – один із найголовніших аксесуарів сучасної людини. У транспорті, на прогулянці, в тренажерному залі і навіть вдома, сидячи за комп’ютером, багато хто не розлучається з улюбленим аксесуаром. Більшість із нас запитує, які ж навушники вибрати? Адже вони повинні не лише відтворювати якісний звук, а ще й бути зручними під час використання.

Які види навушників пропонує нам сучасний світ технологій? Бездротові, дротові; водонепроникні; з повною чи частковою шумоізоляцією; накладні та внутрішньоканальні. А дивлячись на футболістів у вболівальників розбігаються очі. Практично всі гравці розлучаються із навушниками лише перед входом у роздягальню та на футбольне поле. Можливо хтось може подумати, що це забаганка гравців. Насправді, слухаючи музику, футболісти захищають себе від зовнішніх подразників, зосереджуються перед відповідальними матчами та налаштовуються психологічно за допомогою улюблених треків.

Які ж навушники користуються популярністю у футболістів?

Одна з найпопулярніших моделей навушників – Samsung. Компанія щорічно удосконалює аксесуари, звертаючи увагу на запити клієнтів. Головна перевага навушників Samsung – якість, комфорт, дизайн. Дротові та бездротові навушники samsung легко придбати в будь-якому місті України.

Samsung та футболісти

Ліонель Мессі – один із футболістів, який став рекламною особою Samsung. Аргентинець знімався у різних роликах та надихав своїх фанатів на покупки смартфонів, телевізорів, планшетів та ноутбуків південнокорейської компанії. У навушниках samsung можна було побачити футболіста в автобусах “Барселони”, коли команда вирушала на виїзні матчі, в аеропортах та під час прогулянок.

Девід Бекхем теж мав рекламний контракт із південнокорейською компанією, а відповідно, в його руках можна було побачити смартфон, а у вухах навушники Samsung.

Нападник збірної Англії та німецької “Баварії” Гаррі Кейн віддає перевагу смартфонам Android. Кілька років тому футболіст був помічений саме з Samsung Galaxy Note 9 та у провідних навушниках Samsung.

Навушники – допомога гравцям та тренерам

Але не тільки для приємного прослуховування музики так потрібні футболістам навушники, вважає головний тренер збірної Німеччини Юліан Нагельсманн. Фахівець пропонує використати гарнітуру під час матчів. “Уболівальники незадоволені тим, що я постійно кричу, намагаючись щось підказати футболістам. Цей крик їх дуже дратує. Проблему можна вирішити – видати всім гравцям та тренеру навушники”, – сказав Нагельсманн німецьким журналістам.

Нагельсманн – не перший тренер, який дійшов такого висновку. Наприклад, у 2005 році під час товариського матчу “Рала” з однією з команд MLS уболівальники помітили навушник у вусі Рауля. Зважаючи на те, що матч був не офіційний, Вандерлей Лушембурго (головний тренер мадридського клубу на той момент) міг собі дозволити такі вільності. Щоправда, Рауль не дуже задоволений експериментом. Навушник заважав футболісту, а голос тренера у ньому постійно відволікав від гри.

У 2004 році вболівальники “Генка” помітили навушник під час матчу у голкіпера Жан Мунса. Футболіст розкритикував таку новацію, не розуміючи, як спотворений звук може допомогти голкіперу під час гри.

Але технології з тих пір зробили сотні кроків уперед. І, можливо, сьогодні гарнітура із чистим звуком справді може допомогти тренерам та футболістам бути на зв’язку під час матчів. Думаю, Юліан Нагельсман не відступить і втілить у життя свою ідею в життя.

Принаймні у 2021 році використання навушників допомогло “Селтіку” провести матч чемпіонату Шотландії. Під час виходу на заміну в одного з гравців помітили навушники у вусі. Рефері звернув на це увагу і підказав футболістові залишити аксесуар на лавці. Вболівальники обурилися: “Як можна під час матчу слухати музику. Це не повага до одноклубників і того, що відбувається на полі”. Проте керівництво клубу після матчу заспокоїло фанатів. Так вийшло, що більшість гравців команди та головний тренер перебували на карантині через інфікування коронавірусом. Тренерський штаб вирішив, що керувати матчем можна з дому за допомогою гарнітури. Тренер казав, хто із футболістів має вийти на заміну. А гравцеві перед виходом пояснював, як він має діяти на полі.