Вінісіус Жуніор відхиляє мільярдну пропозицію від саудівського “Аль-Ахлі”

Саудівський клуб “Аль-Ахлі”, за який виступають такі зірки, як Ріяд Марез, Роберто Фірміно, Едуар Менді та Франк Кессьє, запропонував контракт на суму 1 мільярд євро для зіркового гравця “Реала” Вінісіуса Жуніора. Як повідомляє O Globo, угода розрахована на 5 років, і бразильцю були готові платити 200 мільйонів євро щороку.

Журналіст The Athletic Маріо Кортегана, близький до “Реала”, підтвердив серйозність намірів саудитів залучити Вінісіуса. Проте, незважаючи на таку привабливу пропозицію, 24-річний бразилець відхилив її, хоча “Аль-Ахлі” не збирається здаватися і продовжить спокушати лідера мадридського клубу.

Цей трансфер міг би стати рекордним в історії футболу, оскільки Вінісіус є найдорожчим футболістом світу на даний момент (його ринкова вартість оцінюється у 180 мільйонів євро), а сума клаусули в “Реалі” становить 1 мільярд євро – саме стільки ж, скільки саудівці пропонують самому гравцю.

Для Саудівського інвестиційного фонду підписання Вінісіуса стало б ще одним важливим іміджевим кроком напередодні Чемпіонату світу 2034 року, право на проведення якого, ймовірно, дістанеться Саудівській Аравії.