Ліга націй УЄФА 2024/2025. Що дивитися у вересні

У вересні 2024 року настає міжнародна пауза для європейських чемпіонатів. Більшість гравців вирушають у свої збірні для участі у міжнародному футбольному турнірі – Лізі націй УЄФА. Вперше турнір стартував у 2018 році. Ідея організації такого масштабного змагання – зменшення кількості товариських матчів європейських збірних, які не мали великої уваги уболівальників. Плюс такого турніру в тому, що збірні отримують можливість більше виступати на офіційному рівні та команди не втрачають ігровий тонус між такими турнірами, як чемпіонат Європи та чемпіонат світу.

54 збірні Європи візьмуть участь у Лізі націй 2024/2025 – чотири Ліги (A, B, C, D); у кожній Лізі по чотири групи (16 команд). За результатами жеребкування у лютому 2024 року збірна України потрапила до Ліги В, групи В1. Суперники команди Сергія Реброва – Чехія, Албанія та Грузія.

Для тих уболівальників, які не лише дивляться ігри збірної України, а й роблять ставки на матчі, інформаційний сайт Best Betting зібрав всю інформацію про найкращі легальні букмекерські контори. На Best Betting можна не тільки вибрати онлайн платформу для ставок на спорт, а й дізнатися, як правильно робити ставки на футбол (вихід, тотали, індивідуальні тотали, підсумки першого та другого таймів тощо).

Шанси збірної України

Експерти та аналітики не віднесли команду Сергія Реброва до фаворитів групи В1. Зі збірною Чехії українці вже зустрічалися у Лізі націй (2018/2019). Обидва матчі завершилися перемогою збірної України – 2:1, 1:0. З Албанією Україна грала лише 2005 року (відбір до ЧС-2006). У першому матчі збірні розписали нічию (2:2), а в другому – виграли «синьо-жовті» з рахунком 2:0. З грузинами Україна провела більше матчів – 9 (з 1998 року). Шість разів «синьо-жовті» перемагали. У дев’яти іграх українці забили 16 м’ячів. Однак, не варто спиратися на статистику минулих років. Адже змінилися склади команд, тренерські штаби та й сам футбол. Сьогодні букмекери вважають, що Україна може посісти друге місце у своїй групі. У вересні збірна України зустрінеться зі збірною Албанії (7.09.2024) та збірною Чехії (10.09.2024).

Найцікавіші матчі Ліги націй у вересні

Крім матчів збірної України можна подивитися ще кілька поєдинків, що інтригують.

Франція – Італія (6.09.2024)

Обидві збірні підходять до Ліги націй не з найкращим настроєм після Євро-2024. Результати літнього турніру змушують команди шукати мотивації. Але, гадаю, у Франції більше шансів здобути перемогу в цьому матчі. Один із найкращих захистів європейських збірних – якісні, мотивовані футболісти вміють протистояти найкращим атакуючим гравцям європейських ліг. Лідер команди триколірних Кіліан Мбаппе – надія збірної та усієї Франції. Навіть якщо француз сам не заб’є, він точно зможе повести команду вперед.

Італія сьогодні зазнає деяких труднощів. Лучано Спалетті, на відміну від Дідьє Дешама, який ось уже 12 років очолює триколірних, лише рік працює в збірній Італії. Пошук нових ідей та перебудова команди потребують певного часу. Італійцям буде нелегко пробити оборону французів. У будь-якому випадку, матч варто подивитися.

Нідерланди – Німеччина (10.09.2024)

Обидві збірні вже зустрічалися у Лізі націй (2018/2019). Підсумковий результат двох матчів 5:2 на користь Нідерландів. Звісно, ​​за п’ять років збірні змінилися. Не секрет, що більшість уболівальників та аналітиків віддають перевагу збірній Нагельсмана. Проте я думаю, що Нідерланди не збираються грати другим номером. Матч обіцяє нам цікавий, атакуючий, креативний футбол.

Ірландія – Англія (7.09.2024)

Почну з того, що збірна Англії в серпні 2024 року після сумного виступу на Євро-2024 втратила Гарета Саутгейта. Новим коучем команди став Лі Карслі, екс-тренер збірної Англії U-21. Англійська Футбольна асоціація повідомила, що ірландський фахівець поки виконуватиме обов’язки тимчасово. Відповідно, команда трьох левів до вересневих матчів підходить у процесі пошуку та перебудови.

Збірна Ірландії не може похвалитися грандіозними результатами, проте демонструє добрий атакуючий футбол. Англійцям буде важко утримати ірландців і перекрити всі шляхи до свого штрафного майданчика. А ось оборона команди Джона О’Ши дуже посередня. Є шанс, що голи ми побачимо від обох команд.

Враховуючи, що потенціал, якість гравців та рівень футболу збірної Англії набагато вищий, труднощі вона подолає і вийде переможцем у майбутньому матчі.

Португалія – Хорватія (5.09.2024)

Збірна Португалії виступила на Євро-2024 не так, як мріяла. Однак Роберто Мартінес утримався на тренерському містку і готує свою команду до матчів Ліги націй. Португалія зазнала втрат – завершив міжнародну кар’єру Пепе. Але команда не залишилася без лідерів. Бернарду Сілва, Жота, Леау та Фернандеш здатні створити диво. Португалія має чудовий атакуючий потенціал. Однак розкрити стіну хорватів буде не так просто.

Дивлячись на виступи збірної Хорватії на Євро-2024, можна припустити, що Златко Даличу вже нема чого запропонувати своїй команді. Швидше за все, хорвати сидітимуть в обороні та чекатимуть шансу на контратаки. Тим не менш, є надія, що матч заслуговує на нашу увагу.