Анонс та прогноз матчу Ліги націй Франція – Бельгія

9 вересня 2024 року в рамках 2-го туру Ліги націй відбудеться матч між збірними Франції та Бельгії. Проваливши стартовий матч, підопічні Дешама спробують реабілітуватися, розгромивши сусіда, але у них є свій власні плани.

Фото: ratingbet

Франція проти Бельгії: ключові статистичні дані та тенденції

  • Франція виграла лише 1 з 6 матчів в основний час.
  • Бельгія програла двічі в 4 попередніх іграх на Євро.
  • Найбільш поширеним рахунком між командами є нічия 0-0 (3 рази).
  • Франція виграє перший тайм у 46% матчів, Бельгія – у 61% протистоянь.

Наш прогноз на матч Франція – Бельгія

«Сині» продовжили еру Дешама на посаді тренера ще одним незрозумілим Євро. Переможець ЧС-2018 і віце-чемпіон світу в Катарі, який впевнено подолав кваліфікацію, де команда двічі обіграла збірну Нідерландів, слабо проявив себе в Німеччині, майже не забивши «з гри» ( доцільно зазначити, що капітан Мбаппе отримає зламану щелепу вже в стартовому раунді і повернеться лише на плей-офф). Вийшовши в плей-офф з 4 очками, команда здолала «червоних дияволів» на стадії 1/8. Суперник стартував з перемоги над Словаччиною і після перемоги над Румунією прагматично довів матч з Україною до нульової нічиєї. Тоді в очній зустрічі грандів все вирішив автогол Вертонгена. А французи вийшли до півфіналу після нульової нічиєї у грі проти Португалії в результаті результативної серії пенальті. Втім, там вже чекала Іспанія – прогнозовано перемогла з рахунком 2:1.

Після поразки в нападі Ян завершив кар’єру, а Куртуа і Доменіко Тедеско так і не помирилися. При цьому до складу не викликалися такі футболісти: Вранкс, Вітсель, Троссард, Карраско і навіть Лукаку. Проте є лише 2 потенційних новачка, молодий Енгельс і Дюранвіль. Дешам не взяв Лукаса Ернандеса, Павара, Рабьо, Камавінгу, Комана, завершив кар’єру Жиру.

Французи почали з матчу проти ще одного головного суперника – Італії. «Баркола» відкрила рахунок, але потім «Скуадра адзурра» зуміла відповісти трьома власними голами. Бельгійці випробували Ізраїль, а перемогли за діаметрально протилежним сценарієм: на автогол Кастанья вони відповіли відмінним періодом після перерви, зробивши підсумковий рахунок 3:1.

Франція – Бельгія: можливі стартові склади

Франція (можливий склад): Меньян – Тео, Саліба, Конате, Клосс – Канте, Фофана, Олізе, Баркола, Грізманн – Мбаппе.

Бельгія (можливий склад): Кастельс – Де Кейпер, Теате, Фаес, Кастань – Тілеманс, Онана, Де Брюйне, Доку, Лукебакіо – Опенда

Попередні стикові матчі: Франція – Бельгія

«Гальський півень» тричі поспіль перемагав у сусіда.

Прогноз

Мбаппе і компанії буде непросто підтвердити статус фаворитів успіхом на полі. «Червоні дияволи» можуть виграти такого суперника з «гольовою гандикапом +1,0» (коефіцієнт: 1,615).