Анонс та прогноз матчу Ліги чемпіонів “Мілан” – “Ліверпуль”. 17.09.2024

17 вересня 2024 року «Мілан» і «Ліверпуль» зійдуться в 1-му раунді Ліги чемпіонів. Кожен із суперників спробує завершити новий раунд уже принципового протистояння з вдалим для себе результатом.

Мілан – Ліверпуль: ключові статистичні дані та тенденції

  • Мілан не перемагав 3 рази поспіль на початку сезону,
  • Ліверпуль стартував з 3 перемог.
  • Мілан не програвав у своїх 5 попередніх домашніх іграх.
  • Мілан програв у кожному зі своїх 5 попередніх протистоянь.
  • Мілан забивав принаймні один раз у своїх 13 попередніх зустрічах.
  • Мілан виграє перший тайм у 38% матчів, Ліверпуль – у 48% ігор.

Прогноз на матч Мілан – Ліверпуль

«Россонері» минулого сезону піднялися на 2-е місце в Серії А – більше очок набрав лише сусідній «Інтер», який на той момент перебував на піку форми. Проте керівництво проекту, схоже, просто не захотіло продовжувати співпрацю зі Стефано Піолі і завчасно оголосило про відхід наставника влітку. Ще раніше сам Клопп заявив, що покине Енфілд. Наприкінці свого шляху в клубі Юрген виграв Кубок Ліги і підняв своїх підопічних на 3 місце.

Німецького фахівця змінив Арне Слот. При цьому «мерсисайдці» або просто відпускали непотрібних гравців, таких як Адріан і Тьяго, або продавали резерви на трансферному ринку. І лише в кінці «вікна» клуб підписав К’єзу, явно дешево, викупивши Мамардашвілі, який прибуде до Англії у 2025 році. Тренерську посаду італійської команди зайняв Паулу Фонсека. Значно змінився і склад: Салемейкерс був переданий Ромі в обмін на Абрахама, Мората був придбаний замість Жиру, який пішов у MLS, а також Фофана, Страхіня Павловіч і Емерсон Роял.

Португальський наставник стартував на Сан-Сіро на межі провалу. Про його можливу відставку заговорили після нічиїх з «Торіно» та «Лаціо» та поразки від «Парми». Та все ж керівництво дало новому тренеру ще один шанс. І команда як мінімум розтрощила Венецію – 4:0. Голландський наставник на Енфілді стартував набагато яскравіше. Салах і компанія обіграли Іпсвіч, Брентфорд і Манчестер Юнайтед, не пропустивши жодного м’яча. Та все ж «медовий місяць» нового тренера може завершитися: попри всі переваги, у попередньому турі команда не обіграла «Ноттінгем Форест» на домашній арені.

Мілан – Ліверпуль: можливі стартові склади

Мілан (можливий склад): Майньян – Терраччано, Павловіч, Томорі, Емерсон – Рейндерс, Фофана, Пулісіч, Лофтус-Чік, Чуквуезе – Окафор.

Ліверпуль (можливий склад): Аліссон – Робертсон, ван Дейк, Конате, Александер-Арнольд – Мак Аллістер, Гравенберч, Собослаі, Діас, Салах – Діого Хота.

Попередні стикові матчі: Мілан – Ліверпуль

“Червоні” виграли лише раз – це сталося у фіналі Ліги чемпіонів 2007 року. Два роки тому відбулося легендарне повернення «червоних» у Стамбулі, коли нічия 3:3 принесла успіх по пенальті. І тоді команда виграла всі 5 стикових матчів.

Ставки

«Россонері» вважаються аутсайдерами на домашній арені, але й гості в попередньому матчі неприємно здивували. У підсумку ставимо на «тотал: менше 3,0» (коефіцієнт: 1,81).