Анонс та прогноз матчу Ліги чемпіонів “Монако” – “Барселона”. 19.09.2024

19 вересня 2024 року «Монако» та «Барселона» зійдуться в першому раунді Ліги чемпіонів. Каталонські гості прагнуть здобути перемогу на Французькій Рив’єрі.

Монако – Барселона: ключові статистичні дані та тенденції

  • Монако виграв три з останніх чотирьох матчів.
  • Барселона перемагає в чотирьох матчах.
  • Монако забивав у кожному з останніх дев’яти матчів.
  • «Монако» виграє перший тайм у 33% матчів, тоді як «Барселона» веде в перерві в 39%.

Прогноз на матч Монако – Барселона

“Монегаски” відновилися після катастрофічного сезону два роки тому, залучивши Аді Хюттера. Австрійський тренер досяг чудових результатів, перетворивши команду, яка не потрапила в європейські змагання, на віце-чемпіона Ліги 1. Тим часом «Барселона» пережила невдалий сезон: достроково вилетіла з Ліги чемпіонів від ПСЖ (хоча вони дійшли до плей-офф під керівництвом Хаві вперше за три роки), дострокова втрата титулу Ла Ліги та жодних інших трофеїв, які можна було б показати за їхні зусилля.

У результаті «Хансі» Флік прибув до Каталонії влітку, але для президента Лапорти скорочення витрат залишалося пріоритетом. Клуб розлучився з Оріолом Ромеу, Хуліаном Араухо, Файє, Ілкаєм Гюндоганом, Серхі Роберто та Маркосом Алонсо, а також віддав Вітора Роке та Клемана Ленгле. Єдиним великим підписанням став Дані Олмо, який уже почав впливати голами. Монако також здійснив значні трансфери, продавши Юсуфа Фофану, Гільєрмо Маріпана та Леона Лемерея, а також віддавши Ісмаїла Якобса в оренду Галатасараю за 8 мільйонів євро. Однак вони реінвестували, підписавши Іленіхену за 17 мільйонів євро, Ламіна Камара за 15 мільйонів євро, Мавіс Елебі за 16 мільйонів євро та Джордана Тезе за 10 мільйонів євро.

«Монако» розпочало свій сезон з перемог над «Сент-Етьєном» і «Ліоном», але зіграло внічию «Лансом». Однак вони відповіли, розгромивши Осер на виїзді з рахунком 3:0. З іншого боку, «Барселона» скористалася помилками своїх конкурентів, у тому числі «Реала», і на початку вирвалася вперед у Ла Лізі.

Монако – Барселона: можливі склади

  • Монако (прогнозований склад): Кен – Уаттара, Мавіс Елебі, Сінго, Тезе – Закарія, Магасса, Бен-Сегір, Мінаміно, Акліуш – Балогун
  • Барселона (прогнозований склад): тер Штеген – Бальде, Мартінес, Кубарсі, Кунде – Педрі, Касадо, Ферран Торрес – Рафінья, Левандовскі, Ямал

Очні матчі: Монако – Барселона

У сезоні 1993-1994 років «Барселона» перемогла «Монако» в обох матчах Кубка чемпіонів.

Ставки

Барселона є явним фаворитом, але у Монако є багато причин вірити, що вони можуть конкурувати. Перспективною виглядає ставка на «тотал голів більше 3,0» (коефіцієнт – 1,75).