Анонс та прогноз матчу Ліги націй Україна – “Грузія”. 11.10.2024

У 3-му турі Ліги націй УЄФА 11 жовтня 2024 року зустрінуться збірні України та Грузії. Це останній шанс для номінальних господарів знову вступити в боротьбу за перше місце, а Кварацхелія та його одноклубники дають можливість зміцнити лідерські позиції.

Фото: УАФ

Україна проти Грузії: ключові показники та тенденції

  • Україна програла чотири з останніх семи матчів.
  • Грузія виграла три з останніх чотирьох зустрічей.
  • Україна не програвала в останніх 13 домашніх матчах.
  • Грузія забила принаймні один раз в останніх семи матчах.
  • Україна виграє перший тайм у 23% матчів, а Грузія – у 50% матчів.

Прогноз на матч України проти Грузії

“Жовто-сині” успішно пройшли кваліфікацію на наступний Євро, продемонструвавши стійкість, перемігши Боснію та Ісландію в плей-офф у березні минулого року. Однак у Німеччині вони встановили сумний рекорд, посівши четверте місце у своїй групі, маючи лише чотири очки — минулого разу вони вийшли в плей-офф лише з трьома! “Хрестоносці” також просунулися в Лізі націй, здобувши перемогу над Люксембургом і усунувши Грецію по пенальті. Будучи дебютантами, вони здобули ті ж чотири очки та вийшли в 1/8 фіналу, навіть забивши першим у ворота Іспанії, а потім зазнали поразки від майбутніх чемпіонів.

Команда Саньоля зберегла набрану динаміку у вересні, здобувши гучну перемогу над Чехією вдома. Їм також вдалося перемогти з мінімальним відривом проти Албанії, єдиний гол забив Кочорашвілі. Натомість українська команда похитнулася на старті турніру, зазнавши двох поразок у Празі: 1:2 від Албанії та 2:3 від Чехії. Ще одна невдача може виявитися катастрофічною, оскільки тепер вони зосереджені більше на тому, щоб уникнути четвертого місця, ніж змагатися за перемогу в групі.

Тренер Ребров зіткнувся з серйозною травмою: Малиновський, Попов, Зінченко, Буяльський, Циганков, Лунін, Миколенко та Бражко не готові. Навіть Ярмоленко і Степаненко, які спочатку були викликані в якості запасних, також отримали травми, що зумовило необхідність включення кількох дебютантів. Гості приїдуть до Познані майже в оптимальному складі, не вистачає лише Лоянідзе та Азарова.

Україна – Грузія: можливі стартові склади

Україна (можливий склад): Трубін – Михайличенко, Матвієнко, Забарний, Тимчик – Мудрик, Буяльський, Судаков, Шапаренко, Кабаєв – Довбик.

Грузія (можливий склад): Мамардашвілі – Двалі, Кашія, Гвелесіяні – Лохошвілі, Кітеішвілі, Чакветадзе, Кочорашвілі, Какабадзе – Кварацхелія, Мікаутадзе

Очні матчі: Україна – Грузія

У Грузії “жовто-сині” виграли чотири матчі, двічі зігравши внічию.

Ставки

Враховуючи значні проблеми з травмами та поточну форму суперника, лідер групи просто не може дозволити собі програти на по суті нейтральному полі (коефіцієнт – 1,69).