Фінляндія – Англія 1:3. “Трьом левам” довелося попітніти в Гельсінкі

Поки що Футбольна асоціація Англії шукає нового постійного головного тренера, тимчасово збірною керує Лі Карслі, без особливого ентузіазму.

Після хворобливої ​​поразки від Греції, коли англійці поплатилися за занадто атакуючий склад, Карслі зробив висновки. У матчі з Фінляндією він випустив більш збалансований центр поля з Райсом та Енджелом Гомесом, який замінив Коула Палмера.

До складу також повернулися Гриліш та Кейн, які пропустили минулий матч через травми. Здавалося, що все готове до впевненої перемоги над Фінляндією, проте на полі все виявилося не так просто. Фіни створили більше небезпечних моментів, особливо у першому таймі, незважаючи на те, що англійці контролювали м’яч. Команда Карслі не могла ефективно прорвати оборону господарів, багато атак захлиналися ще до штрафного майданчика.

Перший небезпечний момент був у Фінляндії, але Кескінен схибив, незважаючи на хорошу позицію, після помилки Гомеса. Однак незабаром Гомес виправився, віддавши геніальний пас на Гриліша, який на 18-й хвилині реалізував вихід віч-на-віч із воротарем. Це був єдиний серйозний провал фінського захисту, який одразу призвів до голу.

Після забитого м’яча англійці помітно зменшили темп, дозволивши Фінляндії перехопити ініціативу. Хазяї поля створили кілька хороших моментів до перерви, але їм не вистачило точності в завершальній стадії.

У другому таймі Фінляндія продовжувала тиснути, і Єнсен втратив забійний момент, пробивши повз порожні ворота. Карслі здавався байдужим до того, що відбувається, не роблячи спроб змінити хід гри. Фіни, незважаючи на повільний темп, періодично створювали небезпечні моменти, чого не можна було сказати про “три леви”.

Коли гра в Англії не йшла, на допомогу прийшли стандарти. Трент Александер-Арнолд чудовим ударом зі штрафного зробив рахунок 2:0, не залишивши шансів Градецький. Цей гол став вирішальним моментом матчу.

Наприкінці, після того як фіни пішли ва-банк, випустивши Антмана замість захисника, англійці скористалися вільними зонами. Уоткінс пройшов флангом і зробив точний простріл на Райса, який встановив рахунок 3:0.

Фіни все ж таки забили гол престижу: Хоскенен відзначився ударом головою після кутового, скоротивши розрив до 1:3. Фінляндія могла розраховувати на нічию, але Англія завдяки класу своїх гравців забирає три очки.