Анонс та прогноз матчу Ліги націй Україна – Чехія. 14.10.2024

У 4 турі Ліги Націй УЄФА 14 жовтня 2024 року проведуть матч між національними збірними України та Чехії. У п’ятницю команди виграли свої поєдинки і спробують розвинути успіхи в очному поєдинку.

Фото: УАФ

Україна – Чехія: ключова статистика та тренди

  • Україна програла тричі у шести останніх матчах
  • Чехія поступився у трьох із шести крайніх поєдинках
  • Чехія забивав хоча б раз в останніх 12 матчах.
  • Україна виграє перший тайм у 16% матчів, Чехія виграє у 27% матчів

Прогноз на матч Україна – Чехія

Влітку збірні зіграли на Євро, але не дуже себе проявили. Прикро має бути “жовто-синім”: виграли у Словаччині та закінчили 0-0 з Бельгією, набрали ті ж чотири очки, що й лідер групи, але за додатковими показниками посіли четверте місце. Підопічні Івана Гашека запам’яталися грубими помилками в обороні, і в результаті обмежилися нічиєю з дебютантами, грузинами, при поразці 1-2 Португалії, що Туреччини.

Більш того, продовжили збірні розчаровувати і в Лізі Націй. Підопічні Сергія Реброва почали з поразки у формально “домашньому” поєдинку проти Албанії, а чехи були розгромлені 1-4 у Тбілісі. У очній зустрічі реабілітувалась “локомотива”, що змогла виграти перестрілку у Празі 3-2.

На жовтневий збір “жовто-сині” збиралися на тлі величезних кадрових проблем. Спочатку було зрозуміло, що не приїдуть Малиновський та Зінченко, вже після підготовки списку вилетіли Бражко, Судаков, Циганков, Миколенко, Пихаленок, не в кондиціях Ярмоленка. На такому тлі, викликаючи дебютанта, Калюжного, проводили поєдинок із лідером, грузинами. Там вдалося показати гідну, прагматичну гру і перемогти за рахунок єдиного голу Мудрика. Чехи, які залишаються без Юрасека та Седлеков, вирішили не брати антигероя Євро, захисника Гранача, і вічно проблемного у плані здоров’я Шика. З Албанією вийшло спокійно, 2-0, виграти.

Україна – Чехія: Можливі стартові склади

Україна (можливий склад): Трубін – Матвієнко, Сваток, Забарний, Тимчик – Мудрик, Судаков, Калюжний, Шапаренко, Гуцуляк – Яремчук.

Чехія (можливий склад): Коварж – Боржіл, Голеш, Вітік, Цоуфал – Черв, Соучек, Провід, Шулц, Черни – Хори

Попередні матчі: Україна – Чехія

З урахуванням вересневих 3-2 на користь підопічних Гашека, тепер спостерігається рівність: по дві перемоги у кожної збірної ще двічі зафіксували нічию.

Ставки

Котирування на пару рівні. Звичайно, кожен спробує виграти і не відмовиться від 1-0. Чекаємо на “тотал менше 2,5 голів” (коефіцієнт – 1,79).