Арсенал 1:0 Шахтар. Очікуваний результат

“Каноніри” впевнено здолали “гірників” без жодних сюрпризів.

Із самого початку лондонці взяли контроль над м’ячем та методично розвивали свої атаки. Господарі не поспішали, грали спокійно, шукаючи моменти для ударів по воротах “Шахтаря”.

Команда Мікеля Артети чітко контролювала темп матчу, ускладнюючи “Шахтарю” будь-які спроби розвинути гру. Атаки “Арсеналу” були прямолінійними, з акцентом на закидання та флангові подачі, найчастіше на високого Хаверца.

Основна загроза з боку “Шахтаря” походила від Егіналду, який кілька разів вдало чіплявся за м’яч, але акцентованих ударів українській команді не вдалося завдати. Підопічні Пушича на якийсь час отримали контроль над м’ячем, але безрезультатно, і “Арсенал” знову забрав ініціативу.

Тиск “канонірів” приніс свої плоди, коли Мартінеллі обіграв захисників “Шахтаря” і пробив у ближній кут. М’яч рикошетом від Різника опинився у сітці. Цей гол виглядав закономірним і випливав із ходу гри.

До перерви господарі могли збільшити свою перевагу, але завдяки самовідданій грі Матвієнка та Різника “гірники” зберегли мінімальний рахунок. Тренер “Шахтаря” намагався змінити хід зустрічі, випускаючи свіжих гравців, але це не дало бажаного ефекту.

З часом сценарій матчу не змінювався – “Арсенал” продовжував домінувати, але не нарощував темп, заощаджуючи сили на майбутню зустріч з “Ліверпулем”. Цікаво, що Олександр Зінченко так і не з’явився на полі, залишаючись на лаві запасних.

Наприкінці “Шахтар” мало не зрівняв рахунок. Марлон Гомес і Педрінью, які вийшли на заміну, мали реальні шанси врятувати гру, але успіх був не на боці української команди. Пенальті, зароблений Арсеналом, не був реалізований Троссаром – Різник відбив удар, що стало одним із яскравих моментів зустрічі.

Незважаючи на поразку, “Шахтар” показав гідну гру, особливо з огляду на рівень суперника. Так, “Арсенал” домінував, але це було очікувано і критикувати чемпіона України за це складно. Проте після трьох турів “Шахтар” має лише одне очко.