Барселона 4:1 Баварія. Флік впорався з “колишньою”

Каталонці продемонстрували міць. “Барселона” досягла того, що їй не вдавалося з 2015 року – здолала “Баварію”, причому зробила це переконливо!

Каталонці домінували у всіх аспектах гри: контролювали м’яч, пресингували, вміло використовували свої моменти та демонстрували відмінну організацію. Венсан Компані зазнав повної поразки від Хансі Фліка.

Вже на першій хвилині Рафінья відкрив рахунок після чудового пасу Ферміна, вийшовши віч-на-віч з Нойєром.

Наступні 20 хвилин пройшли під тиском німців. “Барса”, що звикла до повільнішого темпу Ла Ліги, поступово підлаштовувалася під інтенсивність “Баварії”, чим сильно ускладнила життя воротареві Пеньє. Один гол Кейна було скасовано ВАР через офсайд, але незабаром після навісу Гнабрі Гаррі все ж таки забив за правилами — 1:1.

На цьому етапі могло здатися, що “Баварія” знову підме “Барсу”, як у минулі роки, але нове покоління каталонців внесло свої корективи.

Педрі та Касадо заволоділи центром поля, Ямаль дражнив оборону німців своїми фінтами, а Фермін погрожував ривками за спину.

На 36-й хвилині саме один із таких ривків Лопеса привів до гола Левандовського у порожні ворота – помилки припустилися і Нойєр, і Кім.

А потім настала зоряна година Рафіньї. Його прохід та точний удар між ніг Упамекано перед перервою були справжнім шедевром. А на початку другого тайму він оформив хет-трик, пробивши низом у кут воріт після ідеального прийому м’яча. Хто ще влітку сумнівався у його значущості для команди?

Після цього “Баварію” було зламано, і навіть заміни не змінили ситуацію. “Барса” спокійно дограла другий тайм, контролюючи м’яч у своєму звичному стилі.

Шанувальники “Барси” довгі роки чекали на повернення тієї самої Блауграни — і ось, схоже, воно починається. Середній вік команди — лише 24 роки з огляду на 36-річного Левандовського. Цей колектив має велике майбутнє.