Анонс та прогноз матчу Ліги Європи “Рома” – “Динамо”. 24.10.2024

У 3-му турі основного раунду Ліги Європи 24 жовтня 2024 року відбудеться матч Роми та київського Динамо. Італійці чекають на перемогу, причому не менш впевнену, що вийшла у сусіднього Лаціо, але й українці хочуть припинити програвати в турнірі

Фото: fcdynamo

Рома – Динамо Київ: ключова статистика та тренди

  • Рома виграла лише двічі в десяти матчах цього сезону
  • Динамо Київ програло обидва попередні поєдинки в Лізі Європи
  • Рома виграє перший тайм у 35% матчів, Динамо Київ виграє у 50% матчів

Прогноз

“Джалороси” торік звільнили таки Моурінью, що розчарував остаточно. За де Россі намагалися завоювати право повернутися до Ліги чемпіонів, тим більше що для такого вистачило б і п’ятого місця, але в результаті поступилися не лише Аталанті, а й Болоньї. У столиці України зробили ставку на свою легенду, Шовковського, і він теж починав як “в.о.”. Впорався непогано, повернув біло-блакитних на друге місце в УПЛ.

Прикріпив склад, київська команда непогано стартувала у новому сезоні. Скориставшись спадом у вічного суперника, Шахтаря вдалося одноосібно очолити турнірну таблицю Прем’єр-Ліги. І підтвердили свій статус, котрий розгромив 5-1 Кривбас. А у кваліфікації Ліги чемпіонів вдалося розгромити Партизан і на характері пройти Рейнджерс, перемігши його у Глазго після нічиєї у формально домашньому поєдинку. Але потім поступилися Ред Булл Зальцбург. “Вовки”, який купив Соуле і Довбика і заманив Хуммельса, провалили старт. За це розплатився відставкою Де Россі. Але його зміна на Юрича дала короткочасний ефект. От і з Інтером мінімально, але програли.

Провалюються “джалороси” і в Лізі Європи. Вони згаяли перевагу над Атлетиком, який зіграв 1-1. А Ельфсборг у гостях і зовсім програли. Українці поки що не набирали очок зовсім. Їх розгромив 3-0 експериментальний склад Лаціо. Та й Хоффенхайм оформив комфортні 2-0 на свою користь вже до кінця часу ігрового часу.

Рома – Динамо Київ: Можливі стартові склади

Рома (можливий склад): Свіляр – Ермосо, Ндика, Челік – Анхеліньо, Бальданці, Соуле, Паредес, Пізіллі, Абдельхамід – Шомуродов

Динамо Київ (можливий склад): Бущан – Дубінчак, Міхавко, Попов, Караваєв – Шапаренко, Бражко, Михайленко – Кабаєв, Ванат, Волошин

Попередні матчі: Рома – Динамо Київ

У 2004-му році “динамівці” у Лізі чемпіонів виграли обидва поєдинки – але в Римі була технічна перемога, там фанати потрапили монетою до судді. Через три роки “вовки” взяли переконливий реванш – 2-0 та 4-1.

Ставки

За всіх проблем, здається, в італійців навіть зараз не буде проблем – надто беззубо виглядали українці у попередніх єврокубкових матчах. Чекаємо на перемогу “вовків” з форою “-1 гол” (коефіцієнт – 1,76).