Тьери ИСИЕМУ: “Мне теперь приятно в “Карпатах”

Цей гравець для «Карпат» уже унікальний, навіть попри те, що не зіграв за львівську команду ще жодного матчу. Ще ніколи за «зелено-білих» не виступав футболіст з Габону. Тьєрі гратиме за «Карпати»з наступного сезону – поки він адаптується у новій команді. Наразі менш-більш вільно Ісієму може спілкуватися з «Сашком» Гурулі, який володіє французькою мовою (нею спілкується і Тьєрі).

– Я ще трохи розумію англійську – це також допомагає спілкуватися, – розповів одразу після одного з тренувань Ісієму. – Ну, і вже кілька футбольних фраз знаю і вашою мовою. На полі, словом, якось воно буде, порозуміємося.

– Зараз у Львові прохолодно, важко тобі в таких умовах?

– Та ні – я ж два роки тому переїхав грати до Угорщини, там схожий клімат. А спочатку важко було. Взагалі непросто звикнути до життя в Європі – все інше у порівнянні з Африкою. Наприклад, та ж їжа на початках була незвичною для мене.

– В Угорщині ти встиг пограти у двох клубах…

– Спочатку потрапив до «Дебрецена». Тоді ще якраз звикав до нової країни, нового континенту. Можливо, саме тому не зумів закріпитися в складі команди. Відтак, вирішив перейти до менш титулованої угорської команди – «Вашаш». От там вже здебільшого грав в основі.

– Як тобі загалом колектив в «Карпатах»?

– Я ще мало кого знаю. Щоправда, уже помітив, що колектив молодий, усі хочуть грати, немає в команді зірок. Мені наразі приємно тут.

– У попередніх клубах ти грав у захисті і у півзахисті. На який позиції більше подобається?

– Мені не дуже суттєво в обороні чи півзахисті. Я люблю грати на флангах, особливо на лівому.

– Взагалі як охарактеризуєш себе, як футболіста?

– Мені здається я непогано готовий фізично, витривалий. Також маю техніку. Інколи можу зіграти не тільки в обороні, а й підхопити м’яча і побігти в напад, але рідко коли сам завершую атаки – намагаюся віддати пас на партнера. Загалом ж люблю грати у відборі і швидким пасом починати атаку своєї команди. Також мені до вподоби пресингувати. А зараз я працюю над тим, щоб покращити свої швидкісні данні.

Довідка

Тьєрі Ісієму (Габон)

Народився 31.03.1983 р. у Лібревілі (столиця Габона)

Зріст: 180 см

Вага: 72 кг

Амплуа: захисник/півзахисник

Виступав за клуби: USM Libreville, Sogéa FC, Téléstar FC, FC 105 Libreville (усі – Габон), «Дебрецен» та «Вашаш» (обидві – Угорщина).

Гравець національної збірної Габону. Провів понад 30 матчів.

Источник: Официальный сайт ФК “Карпаты” (Львов)