Юрій Беньо: “Буду очікувати нових запрошень до збірної”

Ми завжди радо сприймаємо інформацію про виклики тренерами національних команд карпатівських футболістів до лав головної команди. Тим самим підвищуємо клубний рейтинг. На нещодавні матчі збірних з “Карпат” запрошено аж вісім футболістів (!). Та, на жаль, не всім судилося вийти на поле у складах своїх команд. До цього списку увійшов уодин із надійніших оборонців українського чемпіонату Юрій Беньо. Який ділиться своїми враженнями про другий турецький тренувальний збір “Карпат” та про …перебування у складі команди Олега Блохіна.

– Чи відбулися якісь зміни у підготовці команди з попереднім збором?

– Майже нічого, хіба, що суперники були вимогливіші суперники. До речі, єдино, що залишилося незмінним погода. Часто падали дощі і це спричиняло найбільше проблем гравцям під час тренувань чи матчів.

– Який суперник дайбільше тобі дався взнаки?

– Я думаю, що наймимогливішими були корейці, але тільки в першому таймі, старалися грати в швидкий комбінаційний футбол. Вони досить сильно пресингували, робили це продумано, але у другому таймі ми зуміли забити один м’яч перемогли. Цікавим виглядав і наступний суперник, румунський “Бакау”. У їх грі простежувалася чіткість і залізна дисципліна ведення гри. До речі, коли ми зустрілися в друге з ними в аеропоту то всі члени команди були одягнені в гарні цивільні костюми з емблемою клубу. Не скриваю, але це зробило на мене приємне враження.

– Склад вже встигли награти?

– Я думаю, що так. В лінії обороні пробували грати в три захисники, але кожен інший суперник вимагатиме змінювати тактичні побудови нашої команди і матимеме ще одну можливість, в Угорщині вдосконалитися.

– Ти як капітан команди, мабіть знаєш суть справи Даниловського. Невже справа у контракті?

– Я б не хотів говорити про це, адже такі питання радше за все краще скеровувати до керівництва клубу. Так виникла проблема, щодо окремих пунктів контракту і обидві сторони не дійшли згоди. Та я переконаний, що Сергій не залишиться без футболу.

– Тим разом гравців “Карпат” негаразди минували?

– Майже, обійшлося без пошкоджень. Пропустили кілька занять Сергеєв та Бровченко, а решта виглядали молодцями. Проте в матчі проти корейців пошкодив ногу Мізін, що стало причиною його відсутності у збірній.

– Як вас прийняли в головній команді країни?

– Задовільно, як і всіх інших, якихось почестей не справляли, була робоча обстановка. Видали усім комплект форми ігрова і тренувальна. Тренер висказав свої побажання і розпитав нас про здоров’я і бачення гри проти лівійців.

– Ти був задоволений викликом до національної команди?

– Як і кожен інший футболіст, але в мої плани входило щоб вийти на футбольний у жовтоблакитній майці. Принагідно зазначу, що отримав № 14.

– Яка причина, що ти з Шутковим так і зіграли?

– Тренери обидвох команд спершу домовилися, що можна буде у другому таймі замінити сім польових гравців і воротаря. Та вже перед матчем лівійці скоригували цю кількість до п’яти. Незнаю чи телебачення показувало епізод, коли тренер Баль впрошував господарів щоб дозволили поміняти травмованого Косиріна на Онищенка, але саме так відбувалося.

– Вдруге викликають тренери збірної футболіста Беня на матч і не виставляють на гру. Як з цим боротися?

– Доводити свою мійстерність у наступних матчах, та очікувати нових запрошень до головної команди, сили, майстерність та бажання ще є.

Повідомляє власний кореспондент -=ПРО ФУТБОЛа=- у Львові Віктор Мельський.

Источник: ПРО ФУТБОЛ