Шахтар – Селтік. Нічия на користь «гірників». Ліга Чемпіонів.

Початок поточного сезону виходить для донецького Шахтаря досить неоднозначним. З одного боку – в УПЛ команда Йовічевича провела перші тури чемпіонату достатньо нерівно. З іншого – в Лізі Чемпіонів «гірники» стартували так, як можна було тільки мріяти: на виїзді у Німеччині був розгромлений Лейцпиг. Завдяки майстерній грі на контратаках та помилкам суперників Шахтар після першого туру разом з Реалом очолював свою групу, і сьогодні наших хлопців очікувала друга, не менш легка перевірка у лиці Селтіка.

Коуч шотландців Ангелос Постекоглу, у порівнянні з матчем проти мадридського Реалу зробив дві зміни у стартовому складі. В центр атаки повернувся після травми Фурухасі, а справа від нього неочікувано вийшов Хакшабанович. Йовічевич, у свою чергу, вирішив не міняти переможний склад, тому зі стартових хвилин вийшли ті самі гравці, що й тиждень тому.

Шахтар — Селтік 1:1
Голи: Мудрик, 29 — Бондаренко, 11 (авт.)

Шахтар: Трубін — Л. Тейлор, Бондар, Матвієнко, Конопля — Степаненко — Зубков (Траоре, 61), Бондаренко, Судаков (Очеретько, 77), Мудрик — Швед (Петряк, 61).

Селтік: Гарт — Юранович, Картер-Вікерс, Єнц, Г. Тейлор — О’Райлі (Муй, 68), Макгрегор, Хатате (Тернбулл, 67) — Хакшабанович (Маеда, 46), Фурухасі (Якумакіс, 68), Жота (Абада, 86).

Попередження: Єнц.

Початок гри пройшов за очевидною перевагою Кельтів. Шахтар знову грав низьким блоком, вичікуючи момент для контрвипаду, але гості на перших хвилинах були нестримними. З двома ударами Фурухасі зумів впоратися Трубін, але шотландці незабаром таки досягли свого. Гол вийшов напродуч легким для гостей – почалася атака Селтіка банальним виносом, але різко гості отримали більшість у атаці, і Хатате з передачі Жоти впевнено спрямував круглого у кут наших воріт. Шахтар почав прокидатися, але довгий час нічого цікавого у воріт Гарта не траплялося. Найгострішим був епізод із падінням Шведа у штрафному майданчику гостей, але чомусь ВАР навіть не поцікавився цим моментом. Селтік відповів моментом Єнца – захисним пробивав на підборі після стандарту, але Трубін врятував.

І буквально у наступній атаці «гірники» зуміли зрівняти рахунок – Судаков лівим флангом запустив Мудрика від центру поля до штрафного, а той точним ударом під поперечину змусив голкіпера Селтіка капітулювати. Тут же Швед зумів також вразити ворота суперника, але, на жаль, гол був відмінений – Мудрик, віддаючи передачу на Марʼяна, таки випустив мʼяч за лицьову. Кінцівка тайму була повністю за донецькою командою, але вийти вперед до кінця тайму Шахтар не зумів.

Другий тайм розпочався з двох ударів Жоти – з першим впорався Трубін, а другий заблокував Матвієнко. Очевидно, що початок другого тайму, як і у випадку з перший, був за Селтіком. У Шахтаря в атаці не клеїлось зовсім нічого, у той час як гості, хоч і нечасто, але створювали небезпеку у наших воріт. В середині тайму у центрі уваги знов опинився Жота – із вбивчої позиції пробивав гравець Кельтів, але Бондар зумів заблокувати цей удар.

Матч добігав кінця, і Шахтарю ставало все складніше стримувати тиск шотландців. Найкращі моменти наприкінці поєдинку були у Якумакіса та Маеди – перший з гарної позиції не зумів влучити у ближню девʼятку, а Даідзен, ледве дотягнувшись до кросу з правого флангу, також не зміг переправити мʼяч у ворота. Фінальний свисток зафіксував нічийний результат, який, по сьогоднішній грі, точно на користь Шахтаря. Команда Йовічевича здобуває чотири очки за два тури, і варто визнати, що це досить непоганий результат як для номінального андердога свого квартету.