Шахтар – Селтік. Нічия на користь «гірників». Ліга Чемпіонів.

Початок поточного сезону виходить для донецького Шахтаря досить неоднозначним. З одного боку – в УПЛ команда Йовічевича провела перші тури чемпіонату достатньо нерівно. З іншого – в Лізі Чемпіонів «гірники» стартували так, як можна було тільки мріяти: на виїзді у Німеччині був розгромлений Лейцпиг. Завдяки майстерній грі на контратаках та помилкам суперників Шахтар після першого туру разом з Реалом очолював свою групу, і сьогодні наших хлопців очікувала друга, не менш легка перевірка у лиці Селтіка.

Коуч шотландців Ангелос Постекоглу, у порівнянні з матчем проти мадридського Реалу зробив дві зміни у стартовому складі. В центр атаки повернувся після травми Фурухасі, а справа від нього неочікувано вийшов Хакшабанович. Йовічевич, у свою чергу, вирішив не міняти переможний склад, тому зі стартових хвилин вийшли ті самі гравці, що й тиждень тому.

Шахтар — Селтік 1:1
Голи: Мудрик, 29 — Бондаренко, 11 (авт.)

Шахтар: Трубін — Л. Тейлор, Бондар, Матвієнко, Конопля — Степаненко — Зубков (Траоре, 61), Бондаренко, Судаков (Очеретько, 77), Мудрик — Швед (Петряк, 61).

Селтік: Гарт — Юранович, Картер-Вікерс, Єнц, Г. Тейлор — О’Райлі (Муй, 68), Макгрегор, Хатате (Тернбулл, 67) — Хакшабанович (Маеда, 46), Фурухасі (Якумакіс, 68), Жота (Абада, 86).

Попередження: Єнц.

Embed from Getty Images

Початок гри пройшов за очевидною перевагою Кельтів. Шахтар знову грав низьким блоком, вичікуючи момент для контрвипаду, але гості на перших хвилинах були нестримними. З двома ударами Фурухасі зумів впоратися Трубін, але шотландці незабаром таки досягли свого. Гол вийшов напродуч легким для гостей – почалася атака Селтіка банальним виносом, але різко гості отримали більшість у атаці, і Хатате з передачі Жоти впевнено спрямував круглого у кут наших воріт. Шахтар почав прокидатися, але довгий час нічого цікавого у воріт Гарта не траплялося. Найгострішим був епізод із падінням Шведа у штрафному майданчику гостей, але чомусь ВАР навіть не поцікавився цим моментом. Селтік відповів моментом Єнца – захисним пробивав на підборі після стандарту, але Трубін врятував.

І буквально у наступній атаці «гірники» зуміли зрівняти рахунок – Судаков лівим флангом запустив Мудрика від центру поля до штрафного, а той точним ударом під поперечину змусив голкіпера Селтіка капітулювати. Тут же Швед зумів також вразити ворота суперника, але, на жаль, гол був відмінений – Мудрик, віддаючи передачу на Марʼяна, таки випустив мʼяч за лицьову. Кінцівка тайму була повністю за донецькою командою, але вийти вперед до кінця тайму Шахтар не зумів.

Embed from Getty Images

Другий тайм розпочався з двох ударів Жоти – з першим впорався Трубін, а другий заблокував Матвієнко. Очевидно, що початок другого тайму, як і у випадку з перший, був за Селтіком. У Шахтаря в атаці не клеїлось зовсім нічого, у той час як гості, хоч і нечасто, але створювали небезпеку у наших воріт. В середині тайму у центрі уваги знов опинився Жота – із вбивчої позиції пробивав гравець Кельтів, але Бондар зумів заблокувати цей удар.

Матч добігав кінця, і Шахтарю ставало все складніше стримувати тиск шотландців. Найкращі моменти наприкінці поєдинку були у Якумакіса та Маеди – перший з гарної позиції не зумів влучити у ближню девʼятку, а Даідзен, ледве дотягнувшись до кросу з правого флангу, також не зміг переправити мʼяч у ворота. Фінальний свисток зафіксував нічийний результат, який, по сьогоднішній грі, точно на користь Шахтаря. Команда Йовічевича здобуває чотири очки за два тури, і варто визнати, що це досить непоганий результат як для номінального андердога свого квартету.

Новини партнерів

Комментарии: