Анонс та прогноз півфінального матчу Ліги чемпіонів “Реал” – “Баварія”. 08.05.2024

MANCHESTER, ENGLAND - SEPTEMBER 01: The Real Madrid and FC Bayern Munich club crests on their first team home shirts on September 1, 2020 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Visionhaus)

«Реал» і «Баварія» зіграють матч-відповідь у півфіналі Ліги чемпіонів 8 травня 2024 року. Карло Анчелотті прагне нарешті зробити сезон тріумфальним, вигравши цей турнір, для німецького клубу це єдиний шанс досягти трофей цього футбольного року.

Ключові статистичні дані та тенденції:

  • Обидві команди забили в більшості матчів Реала на цьому турнірі.
  • Реал Мадрид забивав принаймні один раз у своїх 33 попередніх матчах, Баварія – у 7 іграх.
  • Підопічні Анчелотті впевнено вразили всі ворота суперників після поразки з рахунком 0:4 у півфіналі попереднього циклу.
  • «Баварія» не виграла в обох попередніх виїзних матчах плей-офф: зазнала поразки в Римі, а битва в Лондоні принесла нічию.

Реал Мадрид – форма команди та її аналіз: усі погляди прикуті до Ліги чемпіонів

«Галактікос», розгромивши «Барселону» і збільшивши відрив від неї, потім почали відкрито догравати сезон у Прімері, надаючи тренування резервним. Досить згадати, що Анчелотті привів у Реал Сосьєдад 9 нових гравців і виграв завдяки голу Гюлера. Сила потрібна для Ліги чемпіонів, де “Лос Бланкос” непросто в плей-офф. Команда тричі зіграла внічию, пройшовши далі багато в чому завдяки надійній грі в обороні та сейвам Луніна (в Манчестері їх було близько десятка), після рахунку 1:0 у битві з РБ Лейпциг. У Мюнхені була ще одна ефектна нічия – 2:2.

Баварія – форма команди та її аналіз: це найгірший рік за попереднє десятиліття

«Зірка Півдня» втратила «срібну салатницю» достроково. Крім того, крім беззастережної поразки від «Байєра» в Бундеслізі, були серйозні провали в Суперкубку і Кубку Німеччини. Не дивно, що коли плей-офф Ліги чемпіонів розпочався в Римі з рахунком 0:1 без жодного удару по воротах Лаціо, вони публічно оголосили про дострокове розірвання відносин з Тухелем. На тренерській посаді його тримає те, що «рекордсмени» тоді на високому рівні зіграли в Лізі чемпіонів. Вони знищили суперника з Італії на рідному полі і виявилися сильнішими за «Арсенал», попутно його здолавши. Що стосується протистояння з іспанським клубом, то команда, по черзі ведучи в рахунку, завершила гру на домашній арені з рахунком 2:2.

Реал Мадрид: новини команди

Куртуа і Алаба все ще не готові повернутися. Також є запитання щодо Ферланда Менді.

Баварія: новини команди

Якщо говорити про цей клуб, то лазарет ширший – там точно не буде Боя, Бухманна, Сарра, Марушіча та Комана, виступ Сане, Де Лігта та Гнабрі під питанням.

Реал Мадрид – Баварія Мюнхен: можливі стартові склади

Реал Мадрид (можливий склад): Лунін – Васкес, Начо, Рюдігер, Карвахаль – Кроос, Камавінга, Родріго, Беллінгем, Вальверде – Вінісіус Жуніор.

Баварія (можливий склад): Нойєр – Альфонсо Девіс, Дайер, де Лігт, Кімміх – Лаймер, Горецка, Геррейро, Мусіала, Сане – Кейн.

Попередні стикові матчі

Перший очний матч був зіграний ще в 1976 році. Востаннє «Баварія» виходила в плей-офф у 2012 році після пенальті у півфіналі. «Лос Бланкос» з наполегливою боротьбою пройшли далі в 2014, 2017 і 2018 роках.

Прогноз

Німецький клуб не використав у цьому плей-оф свій козир – фактор домашнього поля. Є питання до гравців Анчелотті, але вони знають, як добитися результату. Ставимо на їхню перемогу в основний час (коефіцієнт: 1,87).