Останні трансфери у світовому футболі: хто куди перейшов?

Літо 2024 року виявилось насиченим на спортивні події. Тому футбольне міжсезоння в топ-чемпіонатах пройшло майже непомітно. Вже в середині серпня топовий футбол знову повертається. Ставки на спорт на майбутні матчі вже можна знайти в лінії Покербет спорт. А поки чемпіонати не стартували, вся увага прикута до трансферного ринку. Розглянемо найбільш гучні переходи.

Хто вже змінив клуб

Літнє трансферне вікно 2024 року виявилось більш спокійним, ніж в 2023. В кінці минулого сезону багато шуму наробили клуби з Саудівської Аравії. Майже щодня повідомлялось про трансфер відомих футболістів. Але зараз на трансферному ринку все набагато тихіше. А топові покупки з великими прайсами можна перерахувати на пальцях.

Найбільш дорогими трансферами літа 2024 є:

  • Жоау Невеш з Бенфіки в ПСЖ за 59,92 млн євро;
  • Александер Сьорлот з Вильярреала в Атлетіко Мадрид за 32 млн євро;
  • Еміль Сміт-Роу з Арсенала в Фулхем за 31,8 млн євро;
  • Артем Довбик з Жирони в Рому за 30,50 млн євро.

Крім цього відзначимо перехід Кіліана Мбаппе з ПСЖ в Реал Мадрид. Гравець перейшов до складу «вершкових» в статусі вільного агента. Проте це найдорожчий вільний агент в історії футболу, адже ринкова вартість француза оцінюється в 180 млн.

ПСЖ на заміну отримав одного з найбільш перспективних опорних півзахисників. Бенфіка продовжує доказувати, що вміє робити бізнес на футболі та дорого продавати своїх вихованців. Невешу всього 19 років, а станом на початок серпня він очолює список найдорожчих трансферів.

Атлетіко Мадрид до останнього намагався переконати Артема Довбика перейти під керівництво Дієго Сімеоне, але все-таки не зміг оформити трансфер. Тому замість кращого бомбардира попереднього сезону в Ла Лізі клуб підписав другого футболіста за цим показником.

А ось Довбик перебрався в Італію, де буде виступати за Рому. Це цікавий варіант для українського форварда, адже після відходу Ромелу Лукаку, Артем майже гарантовано являється гравцем основного складу. Вовкам потрібен фактурний центрфорвард.

Найбільш очікувані топові трансфери

Очікується, що більшість домовленостей про перехід футболістів буде, традиційно, досягнуто в останні дні трансферного вікна. Проте є декілька переходів, довкола яких багато чуток та очікувань. В цей список можна додати:

  • перехід Осімхена з Наполі в ПСЖ;
  • трансфер Ніко Вільямса з Атлетіка Більбао в Барселону;
  • перехід Альфонсо Девіса з Баварії в Реал Мадрид.

Багато розмов точиться навколо того, що ПСЖ хоче підсилити атаку за рахунок трансфера Осімхена. Проте Наполі хоче за форварда не менше 120-130 млн. Неаполітанці явно перетримали футболіста. Таку пропозицію могли задовольнити в минулому сезоні, але зараз стільки за нападника Наполі, скоріш за все, не дадуть.

Барселона ж дуже хоче придбати Ніко Вільямса. Гравець добре зарекомендував себе на Євро-2024. Проте каталонці поки мають фінансові проблеми, які можуть завадити покупці.

Ще одним можливим трансфером є перехід Альфонсо Девіса в Реал. За чутками гравець та клуб досягли усної домовленості про перехід в наступному році, коли у канадця завершиться контракт. Тому у мюнхенців є вибір або втратити футболіста в статусі вільного агента, чи спробувати отримати хоч якусь компенсацію під час поточного трансферного вікна.