Новачки Динамо 2024: наскільки якісне підсилення отримали кияни цього літа?

Минулий сезон київське Динамо завершило на другому місці, трохи відставши від Шахтаря у боротьбі за золоті медалі УПЛ. А перед цим сезоном кияни непогано попрацювавши на трансферному ринку, і з новими силами намагатимуться боротися за чемпіонство, та досягти позитивного результату у єврокубках. Тому я вирішив пригадати, хто в літнє трансферне вікно перейшов у Динамо, та чим ці гравці можуть бути корисні команді.

Олександр Піхальонок (атакувальний півзахисник)

Безумовно, найкраще підсилення Динамо цього літа, адже гравець, який був лідером в Дніпрі-1, і продовжує викликатися в збірну України встиг не тільки активно влитися у склад киян, а ще й своїми результативними діями допомогти команді здобути позитивний результат. Тому свідчення забиті м’ячі у ворота «Рейнджерса» у Лізі Чемпіонів, та у ворота Карпат в УПЛ. Тим паче на позиції атакувального півзахисника в Динамо номінально лише Буяльський (також на цій позиції можуть зіграти Шапаренко та Андрієвський), то Піхальонок є непоганою опцією для Шовковського на цю позицію, а його вміння пробивати по воротам та креативити стануть у нагоді Динамо у боротьбі за золото чемпіонату України.

Максим Брагару (лівий вінгер)

Після чотирьох з половиною років проведених у Чорноморці, де Брагару зробив собі ім’я, тепер гравець отримав можливість продемонструвати свої вміння та навички у столичному Динамо. А враховуючи той факт, що минулого року Роман Григорчук награвав Брагару на позиції флангового захисника, то це навпаки допоможе йому в процесі інтеграції у склад команди, адже його техніка та вміння зіграти на декількох позиціях допоможе йому боротися за місце в старті Динамо, та у випадку травми/дискваліфікації когось з флангових гравців захисту та/або півзахисту і стати ідеальною альтернативою на ці позиції.

Валентин Рубчинський (центральний півзахисник)

Ще один гравець, який перейшов з Дніпра-1 теж виглядає непоганим варіантом для столичного клубу, адже його вміння пробити по воротам, креативити і надійність були б корисні Динамо у поєдинках проти сильних команд. Але проблемою у гравця є те, що на його позиції є одразу 6 гравців у центрі поля (Шапаренко, Шепелєв, Андрієвський, Буяльський, Лонвейк, Михайленко), тому Валентину складно буде боротися за місце у старті. Але якщо врахувати можливу оренду Лонвейка і перехід Шапаренка та Шепелєва в інші команди, то Рубчинський міг би стати непоганим гравцем у центрі полі в зв’язці з Бражком, Піхальонком та Буяльським (Андрієвським) змогли б надійно закрити ці позиції на декілька років.

Браян Себальос (центральний захисник)

Першим іноземним новачком Динамо під час літньої перерви став колумбійський центрбек Браян Себальос, який приєднався до киян на правах оренди з бразильської Форталези. І враховуючи, що Динамо вже забезпечило собі участь у груповому етапі єврокубків, то Себальос міг би стати непоганим варіантом для Динамо у центр захисту, а його швидкість, вміння відбирати м’яч і непогана гра головою при не такому високому зрості (182 см), можуть допомогти київській команді закрити проблемну позицію, але ненадовго.

На мою думку, підсилення допомогло Динамо пройти «Партизан» та «Рейнджерс», але рівень цього підсилення вийшов недостатнім, щоб пройти «Зальцбург» та грати у Лізі Чемпіонів, тому Ліга Європи для Динамо буде непоганим варіантом. Однак враховуючи сьогоднішні реалії, і той факт, що в УПЛ не так просто запросити грати легіонерів, то теперішній варіант підсилення команди виглядає непоганим, а гравці, які перейшли до столичного клубу мають перспективу стати ключовими гравцями команди, та прогресувати.