Анонс та прогноз матчу Ліги чемпіонів “Арсенал” – “ПСЖ”. 01.10.2024

1 жовтня 2024 року в рамках 2-го туру Ліги чемпіонів відбудеться матч між «Арсеналом» і ПСЖ. У центральному матчі вечора англійський клуб спробує здобути перемогу над амбітними сусідами.

Фото: arsenal

Арсенал – ПСЖ: ключові статистичні дані та тренди

  • У цьому сезоні «Арсенал» не програвав: 5 перемог і 3 нічиї.
  • ПСЖ виграв 6 із 7 попередніх матчів.
  • ПСЖ забивав принаймні один раз у 13 попередніх іграх.
  • Арсенал виграє перший тайм в 51% матчів, ПСЖ робить те ж саме в 53% зустрічей.

Прогноз на матч Арсенал – ПСЖ

Ще більшу боротьбу “Каноніри” нав’язали “Манчестер Сіті” і навіть взяли 4 очки з 6 можливих у матчах з чемпіоном. Та все ж на дистанції поступилися парою очок досвідченішим «городянам». Якщо говорити про Лігу чемпіонів, то клуб, повернувшись після перерви, був зупинений Баварією в чвертьфіналі. Там «парижани» пішли далі: розібравшись з «Реал Сосьєдадом» на стадії 1/8, вони вибили «Барселону», щоправда, програли їй на домашній арені та першими поступилися в Каталонії. Потім була «Боруссія Дортмунд» і однаковий рахунок 0:1 в обох матчах.

Після цього Мбаппе покинув столицю Франції. І клуб не купив йому пряму заміну, хоча сумарно Пашу, Жоао Невес і Дуе коштують 150 мільйонів. Ніхто з них не атакує, але й без них Лізі 1 є кому забивати: наприкінці вересня чемпіони вперше втратили очки на полі Реймса. Англійський клуб, який підсилився Калафіорі, Меріно та Стерлінгом, явно має намір нарешті відібрати у Манчестер Сіті титул чемпіона АПЛ. Команда навіть мало не виграла на виїзній арені, граючи з меншою кількістю гравців, але «городяни» зрівняли рахунок супернику на останній хвилині.

Що стосується Ліги чемпіонів, то обидва гранди стартували нижче, ніж очікувалося, і повинні були закінчити з результатом 0-0. У Бергамо команда з Англії зіграла внічию завдяки сейвам Рая. Французькому клубу пощастило: Гаццаніга пропустив курйозний гол наприкінці гри.

Арсенал – ПСЖ: можливі стартові склади

Арсенал (можливий склад): Рая – Зінченко, Габріель, Саліба, Тімбер – Мартінеллі, Райс, Партей, Сака – Гаверц, Троссард.

ПСЖ (можливий склад): Сафонов – Мендес, Пачо, Маркіньос, Хакімі – Фабіан Руїс, Вітінья, Заїр-Емері – Баркола, Асенсіо, Дембеле.

Попередні стикові матчі: Арсенал – ПСЖ

Офіційні матчі в Лізі чемпіонів суперники грали лише в 2016 році. Тоді вони обмінялися результативними нічиями.

Ставки

Вони розраховують на перемогу англійського клубу у видовищному матчі. Та все ж Артета вміє бути прагматичним у потрібний момент, а попередній тур характеризувався тим, що не пропустив і забив один, та й то безглуздий гол. Ставимо на «тотал: менше 3,0» (коефіцієнт: 1,6).