Анонс та прогноз матчу ліги чемпіонів “Арсенал” – “Шахтар”. 22.10.2024

У 3-му турі основного раунду Ліги чемпіонів 22 жовтня 2024 відбудеться матч Арсеналом і донецьким Шахтарем. Гості спробують здивувати, не програвши флагману АПЛ на його полі.

Фото: shakhtar

Арсенал – Шахтар Донецьк: ключова статистика та тренди

  • Арсенал виграв чотири рази поспіль і не програвав цього сезону до осічки в минулому турі
  • Шахтар Донецьк переміг тричі за шість крайніх поєдинків
  • Арсенал виграв 4 домашні матчі поспіль.
  • Арсенал не програє в останніх 11 домашніх матчах.
  • Арсенал виграє перший тайм у 54% матчів, Шахтар Донецьк виграє у 45% матчів

Прогноз на матч Арсенал – Шахтар Донецьк

“Каноніри” повернулися до Ліги чемпіонів рік тому. І непогано проявили себе, вигравши групу, але, пройшовши у плей-офф, програли старому супернику, Баварії. В АПЛ до останнього боролися за титул, але на пару очок відстали від Манчестер Сіті. “Гірники” оформили черговий “золотий дубль”, а в Лізі чемпіонів знову закінчили третіми у своїй групі, після чого одразу програли у плей-офф Ліги Європи першому супернику, Марселю.

Наразі “помаранчево-чорні” викликають все більше питань. Старт в УПЛ не занести до активу: програли Полісся та Олександрію, закінчили внічию з Вересом. Та й Колос у крайньому турі обіграли лише 1-0. Попереду вже в неділю – “Класичне” проти прямого конкурента, київського Динамо. “Червоно-білі” ж справді гарні. Вони мало не виграли у Манчестер Сіті в гостях, пропустивши на 2-2 вдесятьох на 90+ хвилині. Окрім цього, лише з Брайтоном була нічия – тоді теж лондонський колектив залишався у меншості. На такому фоні 0-2 із Борнмут.

Англійці не найкраще починали в Лізі чемпіонів – почали з нульової нічиєї проти Аталанти. Але потім голи Хаверца та Сака оформили впевнену перемогу над ПСЖ. Українців у Бергамо було розгромлено 0-3, до цього взявши нульову нічию з Болонею. Там починалося з пенальті, не реалізованого Судаковим, але загалом доводилося відчайдушно відбиватися.

Арсенал – Шахтар Донецьк: Можливі стартові склади

Арсенал (можливий склад): Райя – Калафьорі, Габріел, Саліба, Тімбер – Мартінеллі, Райс, Парті, Сака – Хавертц, Троссард

Шахтар Донецьк (можливий склад): Різник – Педро Енріке, Матвієнко, Бондар, Конопля – Криськів, Бондаренко, Егіналдо, Судаков, Зубков – Сікан

Попередні матчі: Арсенал – Шахтар Донецьк

Що у 2000-му, що у 2010-му роках українці, програючи у Лондоні, потім удома перемагали вже не особливо вмотивованих англійців у листопаді.

Ставки

Різниця у класі величезна. Ставимо на те, що тут “каноніри” виграють із форою “-2,5 голів” (коефіцієнт – 1,83).