“Шахтар” – “Ренн”. “АЕК Ларнака” – “Дніпро-1”. Анонс та прогноз матчів єврокубків

У четвер, 16 лютого, українські клуби зіграють у Лізі Європи та у Лізі Конференцій. Донецький “Шахтар” зустрінеться з французьким “Ренном” у рамках 1/16 Ліги Європи, а “Дніпро-1” зустрінеться з “АЕК Ларнака” у рамках 1/16 фіналу Ліги Конференцій.

Анонс матчу “Шахтар” – “Ренн”

ratingbet

«Шахтар»

У поточному сезоні “Шахтар” показує не найкращі результати. У чемпіонаті України клуб йде на 2-му місці, поступаючись клубу “Дніпро-1”. Відставання складає 5 очок, і “Шахтар” має матч у запасі, так що теоретично шанси на чемпіонство у донецького клубу все ще залишаються. Цього сезону без бразильців команда стала менш забивною, лише 29 м’ячів у 13 матчах. Щодо минулого “Шахтаря”, цифра значно менша.

Цієї зими клуб також втратив свого лідера – Михайла Мудрика продали до лондонського “Челсі”. Без Мудрика команда явно послабшає, ніж була восени.

«Ренн»

“Ренн” знаходиться на 6 місці чемпіонату Франції, маючи в активі 40 очок. У клубу явні проблеми з обороною, “Ренн” за 23 матчі пропустили 28 голів. У своєму останньому матчі “червоно-чорні” програли “Тулузі”, з рахунком 3:1. З атакою у “Ренна” не такі проблеми, і швидше за все, вони матимуть слабкість “Шахтаря” у захисті.

Прогноз на матч “Шахтар” – “Ренн”

У цьому матчі букмекери віддають перевагу гостьовому клубу. Коефіцієнт на перемогу “Ренна” складає 1.47, на перемогу донеччан – 2.81.

Також на нашу думку позначиться на матчі ще й відсутність переваги домашнього поля, оскільки поєдинок пройде на Стадіоні Війська Польського, яке не є рідним “Шахтарю”. Та й втрата Мудрика сильно позначиться на ефективності в атаці донеччан.

Анонс матчу “АЕК Ларнака” – “Дніпро-1”

ratingbet

“АЕК Ларнака”

“АЕК” є єдиним учасником єврокубків від Кіпру, перебуваючи зараз на такій стадії, боротимуться до останнього, щоб якнайдовше затриматися в єврокубках. Тим більше, що для “АЕК” це перший плей-офф єврокубків у їхній історії. Команда намагатиметься щосили.

У кіпріотів непогана статистика у протистояннях з українськими клубами, наприклад “Дніпро-1”, представники Ларнаки обіграли двічі у 2022 році. У чемпіонаті своєї країни “АЕК Ларнака” посідають перший рядок у турнірній таблиці, маючи в активі 54 очки.

Зазначимо, що “АЕК” не програвав уже у шести поєдинках поспіль.

Параскевич і Гама не зможуть допомогти клубу в сьогоднішньому матчі через травми.

“Дніпро-1”

Клуб із Дніпра вперше у своїй історії грають у Лізі Конференцій, і з першого ж разу пробилися до плей офф. До того ж, щоб пробитися до плей-офф, український клуб двічі здолав чемпіона Кіпру “Аполлон”.

“Дніпро-1” трохи розгубили колишні кондиції перед перервою в Українській Прем’єр-Лізі, але головне, зберегли за собою перший рядок у турнірній таблиці, випереджаючи “Шахтар” на 5 очок. Клуб з Дніпра має позитивну статистику – не забивали вони лише в одному з 14 останніх зіграних матчів. Тож сподіваємося на голи від українського клубу.

Не зможуть зіграти за клуб із Дніпра Пурита, Лучкевич, Горбунов і Бланко через травми.

Прогноз на матч “АЕК Ларнака” – “Дніпро-1”

У цьому поєдинку букмекери віддають перевагу українському клубу. Коефіцієнт на перемогу “Дніпра-1” складає 1.81. На перемогу клубу з Кіпру – 2.0. На нічию – 3.25

“АЕК” має перевагу завдяки грі вдома, та й постійна практика в чемпіонаті Кіпру, яка відсутня у “Дніпра-1” через зимову перерву. Клубу із Дніпра буде дуже непросто. У чемпіонаті Кіпру у “АЕКу” безпрограшна серія вже 15 матчів.

Новини партнерів

Комментарии: