УЄФА дали пояснення щодо випадку з українським прапором на фіналі ЛЧ

УЄФА вибачився за інцидент із українським прапором, який стався під час фіналу Ліги чемпіонів, за повідомленням Guardian.

Embed from Getty Images

За свідченням уболівальника, який проживає в Ізраїлі і є уродженцем Одеси, перед матчем два співробітники стадіону, один з яких мав акредитацію від УЄФА, намагалися вилучити у нього український прапор. Один із охоронців, за словами фаната, був одягнений у форму Турецької футбольної федерації. У відповідь на це генеральний секретар Української асоціації футболу Юрій Записоцький вимагав пояснень від УЄФА.

Представник УЄФА пояснив ситуацію таким чином: “Безпека на стадіоні лежить у компетенції місцевих організаторів та місцевої поліції. Цей інцидент був викликаний неправильними діями одного зі співробітників місцевої турецької поліції, який прийняв особисту ініціативу зі зняття прапора. Коли начальника поліції було поінформовано про подію, він одразу ж попросив повернути вболівальникові прапор, як це можна побачити на повному відеозаписі, якщо він доступний. Важливо відзначити, що УЄФА не забороняє вивішування українських прапорів на стадіонах. .

Новини партнерів

Комментарии: