“Манчестер Сіті” – володар Суперкубку УЄФА

Манчестер Сіті здобув перемогу над Севільєю у серії пенальті та завоював Суперкубок УЄФА. Відсутність ключових гравців ускладнила виступ “міщан”. Матч проходив на стадіоні “Георгіос Караїскакіс” у Піреї. Головним арбітром був Франсуа Летексьє із Франції.

Embed from Getty Images

Відсутність де Брюйне, Бернарду Сілви та не цілком готових Стоунса та Діаша змусила Гвардіолу обійтися без них на сьогоднішньому матчі. Незважаючи на контроль м’яча і велику кількість ударів, “Сіті” відчував труднощі із завершальною фазою гри. “Севілья”, зігравши у своєму стилі, намагалася чинити опір опоненту.

Заслуженим героєм “андалусійців” став воротар Яссін Буну. Він зробив кілька чудових сейвів, у тому числі на хвилинах воріт в ударі Гриліша.

Незважаючи на перевагу “Севільї”, першими забили саме вони: Ен Несірі головою підняв рахунок після контратаки. Гвардіола та його команда відчували нервозність. “Сіті” продовжував домінувати, але “андалусійці” старанно оборонялися.

На 50-й хвилині “Севілья” могла збільшити перевагу, але Ен Несірі не зміг подолати Едерсона. Незабаром “Сіті” зрівняв рахунок, коли Родрі подав м’яч у штрафний майданчик, а Палмер забив головою.

На 69-й хвилині Палмер міг оформити дубль, але Буну знову блиснув. До кінця матчу активізувався Гриліш, але його зусилля були недостатніми для подолання воротаря.

У серії пенальті Буну не зумів відбити жодного удару, а “Сіті” виграв із рахунком 5:4. Едерсон також не зробив сейвів, але йому допомогла поперечина, коли Гудель потрапив до каркасу.

Ця перемога стала першою для “Манчестер Сіті” у Суперкубку УЄФА, тоді як “Севілья” зазнала шостої поразки у цьому турнірі. Незважаючи на складнощі, “Севілья” продемонструвала хорошу гру, і їх успіхи частково пов’язані з ослабленим складом “міщан”. Також варто відзначити непомітність Холанд протягом усього матчу.

Підсумковий рахунок: Манчестер Сіті – Севілья 1:1 (пенальті – 5:4). Голи: Палмер 63 – Ен Несірі 25.

Склади команд:

Манчестер Сіті: Едерсон – Вокер, Аканджі, Гвардіол, Аке – Ковачіч, Родрі – Палмер (Альварес 85), Фоден, Гриліш – Холанд.

Севілья: Буну – Х. Навас (Монтьєль 83), Баде, Гудель, Акунья – Хордан, Ракітіч – Окампос, Торрес (Санчес), Ламела (Сусо 90+3) – Ен Несірі (Світ 90+3).

Попередження: Баде 33, Ламела 62, Санчес 90.

Новини партнерів

Комментарии: