Офіційно: власники “Дженоа” придбали “Евертон”

Власники “Дженоа” 777 Partners підписали угоду з Фархадом Мошірі про придбання його повної частки в команді Прем’єр-ліги “Евертон”.

Embed from Getty Images

Компанія з Майамі досягла угоди про придбання більшості акцій “Евертона”, підтвердила сторона Прем’єр-ліги в офіційній заяві в п’ятницю.

«777 Partners підписали угоду з Фархадом Мошірі про придбання його повної частки у футбольному клубі «Евертон», яка становить 94,1 відсотка акцій клубу», — йдеться в заяві клубу.

Власники “Дженоа” розпочали переговори з Фархадом Мошірі раніше цього тижня після того, як ексклюзивна угода MSP Sports Capital закінчилася.

«Ми справді щасливі можливістю стати частиною родини Евертона як опікуни Клубу, і вважаємо для себе привілеєм мати можливість розвивати його горду спадщину та цінності», — сказав Джош Вандер, засновник і керуючий партнер 777 Partners.

«Наше головне завдання — працювати з уболівальниками та зацікавленими сторонами над розвитком спортивної та комерційної інфраструктури для чоловічих і жіночих команд, яка забезпечить результати майбутнім поколінням уболівальників «Евертона». У рамках цього ми прагнемо довгостроково співпрацювати з місцевою громадою, працюючи над такими важливими проектами, як розвиток доку Брамлі-Мур як стадіону світового класу, що дозволить тисячам інших жителів Евертону відвідувати наші домашні матчі та сприяти економічному та культурному відродженню Мерсисайду».

777 Partners вже вели переговори з колишнім власником “Евертона” у квітні минулого року, але тоді не змогли завершити угоду. Американець купив «Дженоа» у Енріко Преціозі у вересні 2021 року в рамках угоди, яка оцінюється в 150 мільйонів євро.

«Дженоа» вибула в першому сезоні з 777 Partners на чолі, але швидко повернулася в Серію А в сезоні 2022-23 під керівництвом Альберто Джилардіно.

Крім “Дженоа”, 777 Partners мають контрольні пакети акцій у “Васко да Гама” (Бразилія), “Герті” (Німеччина), “Стандарді” (Бельгія), “Ред Старі” (Франція), і “Мельбурн Вікторі” (Австралії), а також міноритарну частку в “Севільї”.

Новини партнерів

Комментарии: