Львівський “Рух” через іноземного гравця отримав бан на трансферний ринок

Офіційне повідомлення про це опубліковано на веб-сайті команди.

Embed from Getty Images

У відповідь на цей вердикт керівництво клубу вирішило висловити свою позицію і спортивний директор Володимир Лапицький надав коментарі. Рішенням Палати з вирішення спорів Футбольного трибуналу ФІФА “Руху” було накладено зобов’язання виплатити компенсацію колишньому захиснику команди Лассану Файє.

Лассан Файє приєднався до клубу в січні 2022 року, але пішов із команди після початку вторгнення Росії в Україну і не зіграв жодного офіційного матчу. Згодом він розірвав контракт та звернувся до суду з вимогою виплати компенсації у розмірі 316 тисяч євро та 5% річних, а також з іншими вимогами.

Палата з вирішення спорів Футбольного трибуналу ФІФА винесла рішення у цій справі, частково задовольнивши заяву Лассана Файє та зменшивши суму компенсації до 24 тисяч євро та 5% річних. Однак решта вимог Файє були відхилені.

У відповідь на це рішення, Рух висловив готовність виплатити зазначену суму Файє і спробує подати зустрічний позов з вимогою покарати футболіста за односторонній розрив контракту. Крім того, клуб має намір стягнути договірну штрафну санкцію з Файє у розмірі 500 тисяч доларів США за розірвання контракту без поважної причини.

У результаті ситуація виявилася досить дивною і неприємною як для клубу, так і для самого футболіста, і Рух сподівається на справедливе рішення з боку ФІФА після цього дозволу.

Новини партнерів

Комментарии: