Збірна України може забезпечити собі місце у плей-офф відбору Євро 2024, за умови сприятливих наслідків у двох інших групах

Конкретніше, для цього необхідно, щоб із п’ятьох команд (Шотландія, Сербія, Фінляндія, Ізраїль та Боснія та Герцеговина) дві пройшли на чемпіонат Європи безпосередньо, посівши перше чи друге місце у своїх кваліфікаційних групах. Цього місяця таку можливість можуть реалізувати Шотландія та Сербія.

Embed from Getty Images

Шотландії у групі А потрібно здобути перемогу над Іспанією (12.10) або ж побачити втрату очок Норвегії у матчі з Кіпром (12.10). Сербії ж потрібно виграти матчі проти Угорщини (14.10) та Чорногорії (17.10) у своїй групі. У разі виконання цих умов Україна гарантовано отримає путівку до плей-офф Дивізіону В, у разі невдачі у кваліфікаційній групі. Слід зазначити, що ймовірність попадання в плей-офф не залежить від кінцевого місця в групі, чи то третє чи п’яте місце. Це залежить від результатів Ліги націй, які вже не підлягають зміні.

Крім того, існує можливість для України опинитися у плей-офф Дивізіону А, залежно від кількості команд цього дивізіону, які пройдуть на чемпіонат Європи зі своїх кваліфікаційних груп останньої Ліги націй.

Новини партнерів

Комментарии: