“Манчестер Сіті” заробили рекордні гроші за минулий сезон


“Манчестер Сіті” оголосив рекордні фінансові показники в історії англійського футболу, перевершивши попередній рекорд, який належав “Манчестер Юнайтед”.

Embed from Getty Images

За сезон 2022/23 року клуб зібрав дохід у розмірі 712,8 мільйонів фунтів, що на 99,8 мільйонів фунтів перевищує результат попереднього року. Раніше рекорд належав “Манчестер Юнайтед” та становив 648,4 мільйона фунтів за попередній сезон.

Дохід “Сіті” від трансляцій становив 299,4 мільйона фунтів, комерційні доходи досягли 341,4 мільйона, а доходи у дні матчів склали 71,9 мільйона. Прибуток клубу збільшився до 80,4 мільйона, майже вдвічі перевищуючи попередній рекорд 41,7 мільйона.

Також варто відзначити, що заробітна плата клубу зросла до рекордних 422,9 мільйонів фунтів, що є найвищим показником в історії англійського футболу. Це зростання в основному зумовлене бонусами за требл та трансфер Ерлінга Холанда. Порівняно з попереднім роком заробітна плата збільшилася на 69 мільйонів, незважаючи на збільшення кількості співробітників на 56 осіб.

Новини партнерів

Комментарии: