Маркус Рашфорд – розчарування “Манчестер Юнайтед”, але кохання може все виправити

У “Манчестер Юнайтед” не виходить позбутися проблем. Численні травми гравців, скандали, відсутність лідера в роздягальні та на полі, невдоволення деяких футболістів тренером (їхня кількість зростає щомісяця) – від усіх цих факторів дуже постраждала перша частина сезону 2023/2024. “Червоні дияволи” після 16-го туру не увійшли навіть до п’ятірки лідерів АПЛ (шосте місце).

Звичайно, вішати всю провину лише на Еріка тен Хага чи кілька футболістів безглуздо. Швидше, винні усі. Але на одному з персонажів хочеться зупинитись конкретніше. Вчорашній лідер “Манчестер Юнайтед” виглядає настільки погано, що іноді я думаю, краще б він сидів весь матч на лаві. Адже виходячи на поле вінгер все одно нічого не робить. Ви, мабуть, здогадалися, що йдеться про Маркуса Рашфорда.

Вся кар’єра – підйоми та падіння

Почну з того, що Рашфорд ніколи не відзначався стабільністю. Лівий атакуючий вінгер міг спокійно забити 17 голів в одному сезоні, наступного – 11, а ще через рік відзначитися всього чотирма м’ячами. Зважаючи на те, що в сезоні 2022/2023 Рашфорд оформив 17 голів і п’ять асистів, то в нинішньому цифра може не дісягти і десяти. Якщо не станеться диво. Поки що на рахунку Маркуса два голи, один асист і море критики від уболівальників. Вчорашній лідер “дияволів” відпочиває.

Embed from Getty Images

Декілька виправдань такої безбарвної гри вінгера можна знайти. Вся команда виглядає в нинішньому сезоні сіренько – слабка атака, дірка в оборонi й голкіпер-непорозуміння. Як відомо, один у полі не воїн. Рашфорд, навіть якби перебував на піку, не рятував би кожен матч.

Щоправда, виправдання можна шукати у тому випадку, якщо гравець рветься в атаку, відбирає м’яч, пресингує, шукає кращу позицію й тощо. Поки що Рашфорд – повна протилежність: ліниво ходить полем, не вступає у боротьбу за м’яч і не бажає відпрацьовувати в обороні. Вміння Маркуса відкриватися на швидкості, робити ривки у штрафний майданчик суперника, знаходити кращу позицію для удару і реалізовувати гольові моменти зрадницьки мовчать.

Кохання врятує вінгера

Ще у 2017 році більшість експертів схилялися до думки, що Маркус не стане стабільним футболістом через емоційні перепади. Думаю, це найголовніший ключ до відповіді на питання, чому атакуючий вінгер виглядає так похмуро. Ну добре, він не забиває “Манчестер Сіті”, але “Бернлі” можна забити.

Ерік тен Хаг, мабуть, щось знає, коли всю осінь каже: “Маркус скоро повернеться на свій колишній рівень”. Тренер справді має всі підстави для надії. Результативних дій від Рашфорда очікується. І ось чому.

Embed from Getty Images

Виявляється, футбольні показники Маркуса прямо залежать від його стосунків із Люсією Лої – дівчиною, з якою футболіст зустрічається з 2012 року. За 11 років дружби пара встигла не один раз розлучитися і знову відновити стосунки.

На першу розлуку молодих людей вплинув карантин (Ковід-19). Весною 2021 року молоді люди розлучилися. Через рік Маркус та Люсія помирилися (весна 2022). Справа наближалася навіть до весілля. Але влітку 2023 пара знову розбіглася. На початку листопада вболівальники “Манчестер Юнайтед” поспішили повідомити радісну новину: “Маркус і Люсія знову разом. Вони мило проводили час у пивному барі. Постійно посміхалися і жартували. Варто очікувати на гарну гру від вінгера”.

Щоб уболівальників та мої припущення не здалися голослівними, поділюся статистикою Маркуса Рашфорда забитих м’ячів та асистів (за сезонами у всіх турнірах):

2019/2020 – 22 голи, 8 асистів;

2020/2021 – 20 голів, 10 асистів;

2021 рік – розлучилися;

2021/2022 – 5 голів, 2 асисти;

2022 – знову разом;

2022/2023 – 29 голів, 8 асистів;

2023 (літо) – розлучилися;

2023 (осінь) – 2 голи, три асисти;

2023 (листопад) – знову разом.

Наступний рядок, ймовірно, буде з набагато кращою цифрою.

Новини партнерів

Комментарии: